fbpx

Képességvizsgára fel! Sok sikert kívánunk a 8.-os diákoknak!

A nyolcadikos diákok hétfőn, június 19-én, román nyelv és irodalomból, szerdán matematikából, csütörtökön pedig magyar nyelv és irodalomból  vizsgáznak.

Az eredményeket június 28-án eszik közzé, legkésőbb 14 óráig, óvásokat benyújtani aznap 16- 19 óra között, illetve másnap 8- 12 óra között lehet. A végső eredmények közzétételének dátuma július 4.

A vizsgaközpontokba 8.00 – 8.30 óra között engedik be a nyolcadikosokat, akiknek érvényes személyi igazolványt kell felmutatniuk. A dolgozat megírásához kizárólag kékkel író tollat vagy golyóstollat használhatnak, valamint ceruzát a rajzok elkészítéséhez.

A vizsga 9 órakor kezdődik a tételek és a lepecsételt piszkozatlapok szétosztásával. Időtartama 120 perc. A felügyelő tanárok ellenőrzik a diákok adatait, amelyeket utána titkosítanak (leragasztanak).

A térfigyelő kamerákkal felszerelt vizsgatermekbe a diákok nem vihetnek be olyan eszközt, ami segítheti őket a tételek megoldásában, és nem tarthatnak maguknál mobiltelefont sem. Tilos a táskák, hátizsákok, szatyrok, női kézitáskák bevitele is.

A kilencedik osztályba való beiratkozás a képességvizsgákon kapott jegyek két tizedes pontosságú számtani átlaga alapján történik.

Hiszünk bennetek, kedves diákok, kitartást és jó eredményeket kívánunk!

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.