fbpx

Kiképezzük a jövő erdészeit!

??Ma ünnepeljük a madarak és fák napját ünnepeljük, amelynek célja, hogy az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse.
✅Sikeresen megszerveztük idén a második Erdészdiák versenyt, ami épp zajlik két helyszínen. A megyeházán a diákok magokat, hajtásokat kell azonosítaniuk három fős csapatokban latin és magyar nyelven. Terepen pedig köbmétert kell számoljanak a fáknak. Nem egyszerű, de a nyeremény sem marad el. ?
Egyre népszerűbb a szakoktatás, ezért is támogatja Hargita Megye Tanácsa a szakiskolákat a szakképzéshez elengedhetetlen segédanyagokkal.
Idén Hargita megye Vidékfejlejtészi Egyesülete 650 diákot vont be az Életet jelentő fák Hargita megyében faültetési akcióba, ahol felelős erdőgazdálkodást is tanulhattak a szakemberektől.
??Már az iskolai gyakorlat alatt jó, ha megismerkednek a diákok azzal a céggel, ahol később majd el fognak helyezkedni. A gyakorlati tudás egy olyan dolog, amit soha nem vehetnek el tőlük, mindig támoszkadhatnak rá.
?A szakoktatással aktívan Burus-Siklódi Botond és Ferencz Salamon Alpár kezdtek el foglalkozni, azóta is prioritásként kezeljük és szorosan együttműködünk a Hargita Megyei Tanfelügyelősséggel.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.