fbpx

Kiváló pedagógusok munkáját ismerték el

Tíz pedagógus vehette át Hargita Megye Tanácsa Majláth Gusztáv-Károly illetve a Pro Civitae díját

A pedagógusok és az oktatás nemzetközi napja  alkalmából október 17-én, hétfőn,  16,00 órai kezdettel díjátadó ünnepségre került sor az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség és Hargita Megye Tanácsának közös szervezésében a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házában.

A díjban azok a pedagógusok részesültek, akik huzamosan kiemelkedő nevelő és oktató munkát végeztek a gyermekek személyiség formálásában, képességek fejlesztésében, tehetség gondozásában, iskolateremtő munkásságuk elméleti és gyakorlati eredményeit Hargita megye  több oktatási intézményében hasznosítják.

 Az egybegyűlteket Ferencz-Salamon Alpár, a pedagógusok házának igazgatója, a megyei tanács oktatási szakbizottságának elnöke köszöntötte, hangsúlyozva, hogy azokat a pedagógusokat ünnepelték, akik hivatali, tanári kötelezettségeiken túlmutatóan, iránytűként, útmutatóként, közösségi összefogó és összetartó erőként beírhatták nevüket a kollektív emlékezetbe.

Demeter Levente főtanfelügyelő kiemelte az esemény kettős fontosságát, a pedagógusnap közös ünneplését, illetve a pedagógusközösség kiemelkedő képviselőinek elismerését.

– Köszönjük, hogy ennyi felfordulás közepette is helytállnak, teszik a dolgukat. Megfelelnek a gyereknek, a szülőnek, a minisztériumnak, a társadalomnak, hiszen nagyok az elvárások mindenki felé. De Önök lámpások, útjelzők, követendő példák, a mi feladatunk partenerek lenni e nemes, de nehéz küldetésben – fejtette ki Borboly Csaba, megyeelnök.

Dr. Tódor Erika egyetemi professzort, Antal Csilla óvodapedagógust, Antal Irma tanítónőt, Bartolf Hedwig német szakos nyelvtanárt, Ivácson Sándor magyar nyelv és irodalom szakos tanárt, Lakatos Mihály fizika szakos tanárt , Pápay Mária-Márta mérnök-tanárt, és Szász Zoltán fizika  szakos tanárt Majláth Gusztáv Károly-díjban részesítették. Mîndru Elena szaktanfelügyelő és Petruț Camelia-Mirela tanár Pro Civitate díjat vehetett át.

A díjátadó ünnepséget a Nagy István Művészeti Szakközépiskola oktatói előadásukkal és Ferencz-Salamon Dorka, a Márton Áron Gimnázium diákja szavalatával tette magasztosabbá.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.