fbpx

Korlátozzák a forgalmat a kövezett megyei jelzésű utakon

Az elkövetkező időszakra Hargita Megye Tanácsa felfüggeszti az érvényben lévő engedélyeket a megyei jelzésű utak súlykorlátozott és kövezett szakaszaira március 8-tól, tekintettel a hóolvadásra és a vízmennyiségre, amely az utak teherbírását gyengíti ebben az időszakban. A megyei tanács illetékes kollégái óvatosságra és a szabályozások betartására szólítják fel a gépjárművezetőket. A meggyengült útszerkezetben könnyedén kárt okozhatnak a nagyobb járművek, legfőképp a rönkszállítók. A szabályozás a 3,5 tonnát meghaladó gépjárművekre vonatkozik. Ez ügyben a rendőrség segítségét is kérik.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke korábban a közösségi oldalon is közzétette a nyári karbantartásból elvégzett munkálatokat. Mint mondta, fontos, hogy a rendbe tett utak állapotát megőrizzük ez alatt az időszak alatt, annál is inkább, mert a megyei tanács idén több úton is beruházásokat tervez, ehhez pedig fontos a jó alap biztosítása.

A lakosság ezzel kapcsolatban észrevételeit jelezheti a megyei tanács diszpécserszolgálatánál a 0266-207774-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen keresztül.

Ugyanakkor a beruhazasok.hargitamegye.ro oldal mobiltelefonon is elérhető, amelyen keresztül egyszerűen küldhetnek fényképeket és videókat a megyei tanács illetékes kollégáinak.

Csíkszereda, 2018. március 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.