fbpx

Közel hárommillió lejes projektet zár Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság

A sikeres pályázat jelentős bevétel a megyei költségvetésben is

A védekezés, a megelőzés és a működés költségeit fedezték azzal az európai uniós pályázattal, amely július 31-én zárul, értéke közel hárommillió lej, és amelyet a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság Hargita Megye Tanácsával együttműködve bonyolított le. A sikeres pályázat jelentős bevétel a szociális ellátóhálózatnak, de a megyei költségvetésben is, hiszen a koronavírus-járvány miatt nagy mennyiségű védőfelszerelést és fertőtlenítőszereket, eszközöket kellett beszerezni. A Covid-19-járvány okozta közegészségügyi válsághelyzetben szükségeltetett válaszreakció növeléséről szóló pályázattal a vezérigazgatóság által koordinált szociális elhelyezőközpontok és gyermekotthonok védelmi eszközökkel való ellátását biztosították.

A projektzáró sajtótájékoztatón, június 24-én, a csíkszeredai megyeházán, Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök, Bíró Barna Botond alelnök, Albert Mónika projektmenedzser, valamint a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság részéről Elekes Zoltán igazgató ismertette a részleteket.

Borboly Csaba a gyermekvédelmi és szociális vezérigazgatóság, valamint a megyei tanács programokkal és pályázatokkal foglalkozó vezérigazgatósága jó együttműködésének nevezte a projekt lebonyolítását. A megyeelnök szerint a pályázat jó példa arra, hogy ha vannak források és pályázati lehetőségek, Hargita megye felkészült ezek lehívására. Borboly Csaba gratulált a sikeres munkáért Bíró Barna Botond alelnöknek, aki a projekteket koordinálja, illetve a szociális és gyerekvédelmi vezérigazgatóság pályázatokkal foglalkozó csapatának.

„A tavalyi nehéz évben nagyobb figyelmet kellett fordítani a hátrányos helyzetűekre, illetve az őket ellátó személyzet biztonságára, amellett, hogy a járványhelyzet általános pénzügyi többletet jelentett minden téren. A személyzet és az ellátottak biztonsága szempontjából is fontos ez a projekt, de a bevétel miatt is, hiszen mint ismeretes, az előző években folyamatos volt a harc a központi költségvetéssel a gyermekvédelmi rendszer működtetésének finanszírozása miatt” – mondta Bíró Barna Botond. Hargita Megye Tanácsának alelnöke köszönetet mondott a projekt lebonyolításáért a megyei tanács és a gyermekvédelmi és szociális vezérigazgatóság munkatársainak. Hozzátette: belső munkacsoport létrehozásával készülnek a következő időszak kiírásaira, és bízik benne, hogy Hargita megye a nyertese lesz ezeknek a pályázatoknak.

A pályázat elérte célját, a vezérigazgatósághoz tartozó 14 központot ellátták a szükséges anyagokkal és felszerelésekkel, tette hozzá Albert Mónika projektmenedzser, a megyei tanács munkatársa.

„Nem maradhattak sem a kollégák, sem az ellátottak védelem nélkül, ezeket az anyagokat mindenképp meg kellett volna vásárolni, ezért jelentős bevétel volt a projekt mind az ellátórendszer, mind a megye költségvetésében” – fejtette ki Elekes Zoltán. Az igazgató hozzátette, 14 központba, de igazából közel ötven helyszínre juttatták el a védőfelszereléseket és a fertőtlenítőeszközöket.

A projekt időtartama közel egy év volt, az ellenőrzésekkel együtt július 31-én zárul.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.