fbpx

Lehet pályázni népi- és hagyományos viseletek beszerzésére

Idén is meghirdette a népi- és hagyományos viseletek támogatására kiírt pályázatát Hargita Megye Tanácsa, az előirányzott keretösszeg 160 ezer lej. A kiírást népszerűsítő videó megtekinthető az alábbi linken:

– A pályázatokat március 6-ig kell benyújtani, és felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy ne hagyják ezt az utolsó napokra, hogy legyen idő az esetleges pótlásokra. Örülök, hogy a szűkösebb költségvetés ellenére is sikerült kiírni a pályázati programokat, hiszen fontosnak tartjuk, hogy az önkormányzatok munkáját kiegészítő civilszervezetek továbbra is megkapják részünkről a kellő erkölcsi és anyagi támogatást – mondta Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke.

– Nagyon fontosnak tartjuk a hagyományőrző, néptánc vagy népzenei csoportok tevékenységét, akik mindannyiunkkal megismertetik a generációk óta ránk hagyott népi értékeket, és rávilágítanak azok ismeretének fontosságára. Továbbá az is nagyon lényeges, hogy ezeket az ismereteket a fiatal korosztálynak is átadják, hogy gyerekeink megismerjék gyökereiket, hiszen ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy kialakuljon bennük a szülőföldjükhöz való kötődést. Ezt a tevékenységet támogatja évek óta a megyei tanács, pályázatunk abban segít, hogy ezek a csoportok beszerezhessék az autentikus népviseleteket – nyilatkozta a pályázat kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A népi- és hagyományos viseletek beszerzésére azok a Hargita megyei köz- és magánjogi fizikai- és jogi személyek pályázhatnak, amelyek a román törvénykezésnek megfelelően voltak megalapítva és bejegyezve. Bővebb információ igényelhetők a 0266 207700/1308 telefonszámon, vagy az endresalamon@hargitamegye.ro e-mail címen.

A megyei tanács pályázatai és a kapcsolódó információk megtekinthetők az alábbi linken: http://palyazatok.hargitamegye.ro/

Csíkszereda, 2018. február 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.