fbpx
bty

Lovas programmal a közösségépítésért és hagyományőrzésért

Díjugrató versennyel, lovastorna bemutatóval, lovas-tüzes kaszkadőr előadással, Pászka Lehet lovasíjász bemutatójával és számos kulturális programmal várják az érdeklődőket szeptember 8-án Kissolymoson az V. Székely Lovas és Kultúr Fesztiválra a Sólyom Major lovardába.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, példaértékű lovas beruházás valósult meg a megye nyugati csücskében, ahol korábban az elöregedés és elszakítottság veszélye állt fenn.

– Mióta utakat építünk, a polgármester is számos beruházást megvalósított, az egyházközség fejlődik és jó programokat garantálnak a közösségnek, a község visszakapta a reményt és úgy látom egyre több fiatal képzeli már el itthon a jövőjét – emelte ki a megyeelnök.

– Minőségi lovas sportbázis és minőségi lovas turisztikai vendéglátás kiemelt helyszíne lehet a kissolymosi Sólyom Major lovarda – tette hozzá Borboly Csaba és elismerését fejezte ki a lovarda tulajdonosainak a megvalósításért.

bty
bty

– Nem csupán a lovas sportok népszerűsítse a célunk, hanem a hagyományaink és kultúránk megőrzése, illetve a helyiek bevonása és a helyi termékek promoválása – hangsúlyozta Szabó Klára, a Sólyom Major lovarda tulajdonosa, aki azt is elmondta, mivel a közeljövőben panzió és étterem létesítését is tervezik, bízik abban, hogy Kissolymos hamarosan a megye kiemelt turisztikai célpontjává is fog válni.

Borboly Csaba kiemelte, Hargita Megye Tanácsának lovas programját éppen abból a célból hozták létre, hogy – ahogy ez esetben is 11 ezer lejjel –, támogatni és társszervezni tudják az ilyen és ehhez hasonló jó kezdeményezéseket, eseményeket Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségén keresztül.

Csíkszereda, 2018. szeptember 8.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.