fbpx

Lovasnapok Gyergyócsomafalván

Lovasnapot szerveztek Gyergyócsomafalván vasárnap, augusztus 2-án, melyet Hargita Megye Tanácsa 32 ezer lejjel támogatott. Az idén negyedik alkalommal megszervezett rendezvényen Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke a lovassportok fontosságáról beszélt, kiemelve, hogy a helyi közösség összefogásának érdeme, hogy idén is megszervezésre került a lovasnap.

– Remélem jövőre is kitart a helyiek és a szervezők lelkesedése, hisz ezáltal is hagyományainkat és a székelyek ló iránti szeretetét tovább örökíthetjük a következő generációra – fogalmazott a megye elöljárója, kihangsúlyozva Bege Árpád főszervező szerepét, aki rengeteg időt és energiát áldozott a rendezvény sikeréért.

– Elismerést érdemelnek mindazok a lótartó gazdák, akiknek köszönhetően ehhez hasonló szép eseményeken vehetünk részt, hisz időt és pénzt nem sajnálva dolgoznak ezért. Fogathajtásban elmondhatjuk, hogy Hargita megye élen jár az országon belül. Mai modern életvitelünkben, amikor a lovat a mezőgazdaságban gépekkel helyettesítjük, egyre többen találják meg a módját annak, hogy mégis ápolják a ló és lovas közti kapcsolatot a különböző sportokon keresztül. Ezért azt gondolom, hogy ezeket a kezdeményezéseket támogatnunk kell. Csomafalva büszke lehet lovas múltjára, a település lovassport története nem ma kezdődött, már a rendszerváltás előtt jelentős szereppel bírt. Azt is mondhatom, hogy a jégkorong mellett a második legfontosabb sportággá nőtte ki magát, ezért kérem a csomafalviakat őrizzék meg ezt a hagyományt az elkövetkező generációk számára is, mert ezzel több a község – hangsúlyozta a csomafalviak érdemét Borboly Csaba.

 

Csíkszereda, 2015. augusztus 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.