fbpx

Maradandó élmény a fiataloknak

Székely ruhákat adtak át Bögöz községnek

Nyolc rend székely ruhát kapott Bögöz község, az ünnepélyes átadásra pénteken, február 15-én került sor Agyagfalván a kultúrotthonban. A székely ruhák beszerzésére 2012-ben hirdetett pályázatot Hargita Megye Tanácsa, erre a kiírásra jelentkezett az Agyagfalva 1848-as Alapítvány.

Az ünnepségek alkalmával használt székely ruha bérlése sokba került, ezért nagy segítség, hogy a község fiataljai most már saját székely ruhákkal rendelkeznek, mondta Farkas Mózes polgármester. Köszönetet mondott Borboly Csabának, Hargita Megye Tanácsa elnökének és a megyei vezetőségnek, hogy pályázatuk révén lehetővé tették ezek beszerzését, mint fogalmazott, maradandó élményt szereztek az ifjúságnak. Hargita Megye Tanácsa háromezer lejjel támogatta a nyolc rend férfi székely ruha kivitelezését, ehhez az összeghez ezerlejes önrésszel járult hozzá az Agyagfalva 1848-as Alapítvány.

Borboly Csaba reményét fejezte ki, hogy ezeket a ruhákat sokat használják majd. Mint mondta, a nehéz gazdasági évek ellenére is lehet lassan, lépésről lépésre terveket megvalósítani és ennek örülni.

– Fontos ünnepeink, hagyományaink ápolása, és hogy itthon érezzük jól magunkat – mondta a megyei tanács elnöke. Hozzátette: a székely ruhák beszerzésére irányuló pályázat idén is folytatódik.

Az eseményre kulturális műsorral készült a község lakossága, felnőttek, gyerekek zenés, verses összeállítása emelte az ünnepség hangulatát.

Agyagfalva, 2013. február 15.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.