fbpx

Medvetámadás Felcsíkon

– Nyolc medve volt a kukoricásba! – meséli Prezsmer Zoltán, 47 éves karcfalvi lakos, akit szeptember 19-én, szerda délután medve támadott meg, több harapott sebbel került be a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba.

A medvetámadás elszenvedője épp kerékpárjával hazafele tartott Karcfalván, amikor a kukoricásból négy medve jött ki. Az ijedségtől elesett, 3 medve visszafutott, de egy jól megtermett utána lódult és megharapta combján és fenekén. A fájdalmas találkozás körülményeit videóban meséli el, ami az alábbi linken tekinthető meg: https://web.facebook.com/borbolycsaba/videos/540005239771607

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnök a mai medvetámadás után azonnal kérte Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi minisztert, hogy a napokban több felcsíki kérés negatívan volt véleményezve, ezeket mind értékeljék újra, és ebben az esetben is a sürgős beavatkozást hagyják jóvá.

– Felvettük a kapcsolatot az érintett vadásztársulással, amely ma este kiszáll a helyszínre, holnap reggel pedig leadják a szükséges iratcsomót a veszélyes medve kilövésére – nyilatkozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

– Itt van az ősz, ezért az elmúlt évek tapasztalatai szerint ebben az időszakban megszaporodnak a kukoricások környékén a medvetámadások. Szükség van a mielőbbi megelőzési kvótára, hogy lehessen a hasonló eseteket megelőzni, hisz emberi életek forognak veszélyben – fogalmazott a megyeelnök.

MedvetamadasSzept19b

Borboly Csaba fontosnak tartja, hogy megyei nagyragadozós munkacsoport is mielőbb megkezdje tevékenységét, addig is, amíg az országos cselekvési terv gyakorlatba lesz ültetve, helyi szinten meg kell hozni a szükséges és lehetséges intézkedéseket az emberi életek védelmében.

Csíkszereda, 2018. szeptember 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.