fbpx
?

Meghirdették a közbeszerzést a megyei utak téli karbantartási munkálataira

A Hargita megyei utak téli karbantartási munkálataira hirdetett meg közbeszerzést Hargita Megye Tanácsa az elektronikus közbeszerzési oldalon, a SEAP-on. A kiírás szerint a munkálatokra az érdeklődő cégek augusztus 10., 16 óráig jelentkezhetnek. A megyei tanács szakemberei idén is kisebb csoportokra, úgynevezett lotokra bontották le a térségeket, hogy alvállalkozók is jelentkezhessenek. Keretszerződést majd két évre, a 2017-2019-es időszakra kötnek.

– Fontos, hogy a közbeszerzésre minél előbb megbízható, komoly cégek jelentkezzenek. A megyében működő hasonló profilú vállalkozások akár társulva is, de jelentkezzenek, hogy az így megpályázható pénz a helyi munkavállalókhoz és alkalmazottaikhoz kerüljön – hívta fel a figyelmet Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

 

Tervező cégek jelentkezését várják

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház C épületének befejezéséhez szükséges terv aktualizálására tervező cégek jelentkezését várja a megyei tanács, ismételten meghirdették a közbeszerzést. Az ajánlattevés határideje 2017. július 18., kedd 15 óra, ekkor lesz a borítékbontás. A törvény értelmében 25 nap az elbírálási időszak, az eredményhirdetést pedig ötnapos óvási időszak követi. Utána köthető meg a szerződés, és attól számítva legtöbb 55 napon belül el kell készülnie a tervnek. Ezt követően írják ki a közbeszerzést a kivitelezésre.

– A megyei kórház felújítása nem folytatódhat, amíg nem jelentkezik tervező. Leszámítva a szellőztetőrendszer kiépítését és az intenzív osztályon történt beavatkozásokat a megyei kórház munkálatai több mint két évig álltak a kivitelező céggel folyó huzavona miatt, sok időbe és munkába telt egyenesbe hozni a beruházást. A felújítás nyolcvan százalékban megvan, kár lenne további fölösleges időkiesés amiatt, hogy nem jelentkezik tervező a közbeszerzésre, mivel már csak a belső munkálatok vannak hátra – nyilatkozta Borboly Csaba. A megyei tanács elnöke a kórház munkaközösségének is kéri a segítségét, hogy ne kelljen ismételten meghirdetni a közbeszerzést, hiszen a betegek mellett az ott dolgozó személyeknek a  legfontosabb az intézmény állapota.

Mindkét kiírásról a megyei tanács honlapján tájékozódhatnak a következő linken: http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/achizitiipublice.

Csíkszereda, 2017. július 6.

 554 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...