fbpx

Megnyílt a Csíkszéki Mézfesztivál és a Hagyományos Termékek Őszi Vására

Székelyföldi termelők sokasága hozta el termékét az október második hétvégéjén megrendezett Hagyományos Termékek Őszi Vásárára, melynek pénteki megnyitóünnepségén jelen volt a két szervező intézmény részéről Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere is. Borboly Csaba nyitóbeszédében köszönetét fejezte ki a jelen lévő árusoknak a sok munkáért, a kitartásért és a minőségi termékekért, amit árulnak a csíkszeredai lakosoknak, buzdítva mindenkit, hogy bár egy darabot vegyen ezekből az egészséges, helyi termékekből, és akkor mindenki jól jár.

– Nagy igény van az önök termékeire, szolgáltatásaira, hiszen hitelesek, jó minőségűek, és megállják a  helyüket itthon, Bukarestben vagy Magyarországon is – méltatta a helyiek munkáját a megyeelnök. – Találjunk ki közösen ismertetési formákat, keressünk jól működő értékesítési csatornákat annak érdekében, hogy több terméket tudjanak eladni a székelyföldi gazdák és a helyi termelők!

A Székelyföld Napok keretében szervezett vásár mellett a Csíkszéki Mézfesztivál is helyet kap a csíkszeredai Szabadság téren, ahol a hústermékek (házi sonka, kolbász, szalonna, hentesáru), tejtermékek (tehén-, juh-, kecske-, bivalysajt, -túró), házikenyér, péktermékek, házi sütemények, tojás, lekvár, szörp, gyümölcslé, zöldségfélék, valamint különböző kézműves termékek mellett nagyon sok méztermelő hozta el a saját termékét, havasi, akác-, hárs-, vegyes mézét, amelyek kóstolhatóak és vásárolhatóak egész hétvégén.

Csíkszereda, 2015. október 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.