fbpx

Megújult a csíkszentdomokosi kultúrotthon

Felavatták a megújult csíkszentdomokosi kultúrotthont december 28-án, szombaton este. A 60-as években épült művelődési házban tavaly szeptemberben kezdték el a munkálatokat, amely során megújult a teljes épület: többek között lecserélték a tetőszerkezetet, vizesblokk, mosdó és amfiteátrum készült, továbbá új függöny és székek kerültek az intézménybe. A több mint 500 ezer lej értékű beruházáshoz 200 ezer lejjel járult hozzá Hargita Megye Tanácsa a 2013-as költségvetésből, a többi költséget a helyi önkormányzat állta.

Az ünnepi előadáson felléptek a helyi néptáncegyüttesek, zenekarok, ifjúsági színjátszó csoport. Jelen volt Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke és Becze István megyei tanácsos is. A műsor elején Ferencz Alajos polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd Borboly Csaba osztott meg pár gondolatot. Gratulált a helybélieknek az összefogáshoz, és a közösségi terek fontosságát hangsúlyozta.

– Akkor lehetünk igazán itthon, ha megvannak a közösségi terek, mint a templom és a művelődési ház. Válság ide vagy oda, az örömkönnyekre, a szellemi felfrissülésre szükség van, és meg kell adni az esélyt a gyerekeknek, unokáknak, hogy megmutassák, mire képesek, erre is szolgál ez a hely, ezzel együtt pedig a közösség összekovácsolására  – mondta a megyeelnök, aki méltatta a polgármester és a helyi közösség munkáját.

Csíkszereda, 2013. december 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.