fbpx

Megvan a hiányzó összeg a büdösfürdői út utolsó szakaszának felújítására

Közel ötmillió lejre nőtt a 123D jelzésű, Csíkszentkirály–Büdösfürdő közti út utolsó szakaszának felújítására szánt kormánytámogatás. A leköszönő kormány miniszterelnök-helyettese, a fejlesztési tárcát vezető Vasile Dîncu a múlt év utolsó munkanapján írta alá a Helyi Fejlesztési Programban (PNDL) Hargita Megye Tanácsával kötött szerződés kiegészítő mellékletét, amely az eredetileg 1 300 000 lejes összeget 4 874 559 lejre emeli.

– Örvendek, hogy kormánypénzből tudjuk megvalósítani azt, hogy idén az aszfaltréteg elérjen Büdösfürdő központjáig – közölte Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke. – Köszönöm Tánczos Barna szenátornak a kitartó munkáját, amellyel elérte, hogy újabb pénzösszeget fordíthatunk a helyi közösség javára. Sok környékbeli lakosnak fontos ez a beruházás, a támogatás által régóta megfogalmazott kérésnek tudunk eleget tenni. Mondhatom, hogy egy álom válik valóra, mert egy évvel ezelőtt ezt nem sokan hitték volna – fogalmazott.

Tavaly 5,8 kilométeres szakaszt újítottak fel, a központig még közel négy kilométer van hátra. A teljes beruházás értéke 9 856 579 lej. A hátralévő szakaszra a szerződést egyébként már tavaly novemberben aláírták (erről szóló hírünk itt olvasható: http://www.hargitamegye.ro/hirek/alairtak-a-szerzodest-a-budosfurdoi-ut-hatralevo-szakaszanak-felujitasara.html)

Csíkszereda, 2017. január 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.