fbpx

Megyénkben újra virágzik a lovas kultúra!

?Hisszük, hogy a lovastevékenységek támogatása nem hiábavaló! Megyénkben újra virágzik a lovas kultúra!
?A ló iránti szeretet itt mélyen gyökerezik és ma már sport, rekreációs és egészségügyi célokat is szolgál. E mellett pedig erős közösségépítő szereppel is rendelkezik. A lovardák, tereplovaglások, díjlovaglás és fogathajtás különleges sportturisztikai élményeket kínálnak mindenkinek.
?Hargita Megye Tanácsa karöltve az alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynökséggel az elmúlt években kiemelt helyen kezelte a lovas tevékenységeket, melynek eredményei a következők:
– 2017-től működik a Hargita Megyei Lovas munkacsoport
– 7 egyesületnél elérhető a lovasterápia
– 1000 gyerek rendszeres lovagoltatatásához való hozzájárulás
– 2017-2023 között 2.508.795 RON támogatás pályázatok, események finanszírozása révén
– egyéni és csoportos versenyben kiemelkedő eredmények
?A turizmus szempontjából is kiemelkedő a téma, hiszen a vidéki táj ideális helyszínt biztosít a lovas túráknak és természetközeli élményeknek.
?A székely hagyományok és lovas szokások autentikus vidéki életmóddal kombinálva különleges vonzerőt jelentenek. A lovas fesztiválok és hagyományőrző rendezvények nagy érdeklődésnek örvendenek.
Számos új lovas központ, panzió és túraútvonal jött létre, kényelmes és biztonságos környezetet teremtve a látogatóknak.
☝A lovas turizmus Székelyföldön dinamikusan fejlődik, köszönhetően a természeti és kulturális adottságoknak, az infrastrukturális fejlesztéseknek és a helyi közösségek összefogásának.
ℹA munkát folytatjuk! Hozzászólásoknál további részleteket találnak.
?A lenti összeállítás a I. Alcsíki Kulturális Lovas Napokon készült.
Forrás: Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.