fbpx

Mi az út a szakmai sikerhez?

Pályaorientációban, tanácsadásban, szakmai és egyéni fejlődésben nyújt segítséget a Hargita Hazavár-Karrieriroda

Hargita Megye Tanácsa utat mutat a Hargita Hazavár-Karrieriroda által. Karriertervezésben, szakmai és személyes fejlődésben egyaránt segítséget nyújt a fiatalok számára az iroda.  Már februártól működik a Karrieriroda, számos esemény valósult meg Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson is.

A Karrieriroda Hargita Megye Tanácsához és a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökségéhez tartozik, szorosan kapcsolódik az ügynökség által szervezett szakoktatást népszerűsítő programjaihoz is.  Ahogy Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az április 5-i sajtótájékoztatón elmondta, a fiataloknak szüksége van az útmutatásra, tájékoztatjuk őket a megyénkben található lehetőségekről.

– A Hargita Hazavár applikáció által egyszerűen böngészhetnek az aktuális álláshirdetések között, felfedezhetik a legújabb projekteket és programokat.

Mindent megteszünk azért, hogy a fiatalok itthon maradásához megteremtsük a megfelelő környezetet. Számomra az a cél, hogy ez az applikáció minden fiatalnak a telefonján meglegyen. Célunk az, hogy minden térségből bevonjuk a fiatalokat, és minél szélesebb partneri kapcsolatot alakítsunk ki a fiatalok fejlődése és lehetőségeinek bővítése érdekében. Jó példák által bemutatjuk, hogy hogyan válhat lépésről lépésre valaki egy sikeres vállalkozóvá vagy gazdává, közelebb hozzuk a fiatalokat a szakmához – tette hozzá Borboly Csaba.

A Karrieriroda megálmodója, Demeter Kamilla beszámolt korábbi programokról, amelyek témája a pályaorientáció és tanácsadás volt. A legutóbbi eseményen olyan siker történeteket hallhattak a gasztronómia területén dolgozó fiatal szakemberektől, amelyek lelkesítő, jó példaként szolgálhatnak az itthon maradó fiatalok számára.  Nem csak pályaorientációra, szakmai és egyéni fejlődésre, valamint siker történetekre fókuszál a Hargita Hazavár-Karrieriroda. A következő program keretében szakmai terepszemlét tartanak, így a diákok betekinthetnek egy valós munkahelyi környezetbe egy jól működő vállalkozásnál vagy közintézménynél.

A Hargita Hazavár céljai közé tartozik a jelenleg semmilyen képzésben, oktatásban és foglalkoztatásban résztvevő fiatalok integrációja is. A Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség 2019-ben indította el a Hargita Hazavárt, amely ma már egy közvetítő szerepet tölt be a fiatalok és a munkaerőpiac között.

Cilip Árpád, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség igazgatója elmondta, a Hargita Hazavár oldal és applikáció által már mintegy 70 fiatal sikerült munkát találnia itthon.  Az applikáció elérhető a Google Play és az App Store áruházból is, képzési lehetőségekről, aktuális álláshirdetésekről, valamint a Karrieriroda programjairól is információt kapnak az applikációban.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.