fbpx

Nagygalambfalva újra példát mutat a térségnek

A templom és az imaterem felújítási munkálataiért tartott hálaadó istentiszteletet a református egyházközösség április 15-én Nagygalambfalván, melyet ünnepély követett. Az istentisztelet Főtiszteletű Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke tartotta.

Az ünnepségen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bíró Barna Botond és Barti Tihamér alelnökök, Sándor György, térségi megyei tanácsos, Antal Lóránt szenátor, Sebestyén Csaba parlamenti képviselő, a község vezetősége, Kántor Csaba esperes, Kányádi György Attila lelkipásztor, valamint többen a testvértelepülések képviseletéből is.

Gyerkó Levente, a község polgármestere elmondta, példaértékű összefogásban valósulhattak meg a felújítási munkálatok, hiszen amellett, hogy pályázati támogatásokat nyertek Hargita Megye Tanácsától és több más forrásból is, jelentős összegű adomány gyűlt össze a helyiek és az elszármazottak felajánlásaiból.

– Azért gyűlt ma itt össze ennyi ember és Nagygalambfalva községnek azért van ennyi barátja, mert jó ott lenni, ahol a hitre építkezik a közösség – fejtette ki véleményét Borboly Csaba köszöntőbeszédében. Arra kérte a község vezetőségét és a teljes közösséget, hogy őrizzék meg a jövőben is a hitre alapozott kitartó is tudatos építkezést, mutassanak példát a térségnek és a megye összes településének.

A megyeelnök azt is elmondta, meggyőződése, hogy ezzel a mentalitással és elszántsággal még számtalan alkalom nyílik majd a jövőben az ünneplésre a községben.

– A mai világban, amikor folyamatosan közösségi kötelékek lazulnak fel, nekünk, székelyföldi magyaroknak konokul ragaszkodnunk kell értékeinkhez, melyeket elődeinktől kaptunk – fejtette ki Bíró Barna Botond, majd hozzátette, ahhoz, hogy a térségnek ne csak jelene, hanem jövője is garantált legyen, minden cselekedetünk előtt fel kell tennünk a kérdést magunknak, hogy vajon Istennek tetsző-e amit teszünk.

Borboly Csaba élő bejelentkezése az eseményről itt tekinthető meg.

Csíkszereda, 2018. április 15.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.