fbpx

Nem teljesíti a szerződésben foglaltakat az egyik hóeltakarítással megbízott cég

Borboly Csaba: Elégtelenre vizsgázott az a cég, amelyik azért perelt, hogy egyedül ő hivatott téli karbantartást szolgáltatni

Több lakossági bejelentés is érkezett az elmúlt napokban a hóeltakarítással kapcsolatban. A 138 és a 123B jelzésű megyei utakon tapasztalt elégtelen minőségű hótalanítás kapcsán jeleztek több hiányosságot a közösségi oldalon és több más felületen. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint felháborító, hogy miután több nehézség után sikerült minden megyei besorolású útra téli karbantartási szerződést kötni, még mindig a megyeelnök személyesen és a megyei tanács illetékes kollégái kénytelenek hétvégén is ellenőrizni a cégek munkáját.

A megyeelnök szerint a fent említett két út esetében éppen azon cég munkájában találtak kifogást, amely a közbeszerzési procedúrát akadályozva kifogásolta és megóvta a többi jelentkező cégek jelentkezését miszerint azok nem rendelkeztek a téli karbantartáshoz szükséges minősítéssel, a CAEN kóddal, vagyis nincsenek erre szakosodva, így nem tudják majd ellátni a feladatuk.

„Ma délután felszólítottuk a céget, hogy az elmúlt 48 órában nem végezte el maradéktalanul a rá bízott utak karbantartását. Ugyan járható volt az út, de az elmúlt napokban nem cselekedtek időben, így a hétközepén le nem hóekézett, a forgalom által letaposott hóra szórtak csúszásgátlót. A január 19 és 20 között végzett munkálatokat alaposan elemezni fogjuk, amennyiben ezek minősége nem volt szakszerű és időben elvégezve azok értékét nem térítjük meg” – hangsúlyozta a megyeelnök hozzátéve, hogy a GPS rendszereken és a helyszíni ellenőrzések révén tudják ezt ellenőrizni.

A megyei önkormányzat elnöke ugyanakkor kiemeli, hogy mivel emelt díjas ügyeleti összeg is képezte az árajánlat tételét ezért elvárják, hogy az említett cég a nap 24 órájában ügyfélszolgálattal rendelkezzen, tekintve a térségünkre vonatkozó szélsőséges időjárási körülményeket is. A megyeelnök akár szerződésbontást is kilátásba helyez, amennyiben ezen esetek a jövőben fennállnak majd. Mint mondta, a megyei tanács illetékes kollégái annak ellenére, hogy nem tudják lefödni az összes megyei utat, gyakran hétvégéjüket feláldozva ellenőrzik az utak járhatóságát. Borboly Csaba személyesen Keresztúr- és Udvarhely térségében is ellenőrizéseket végzett. Elmondta, elengedhetetlenül fontos, hogy a lakosság is jelezze a problémákat is, hisz így gyorsan értesülnek a felmerülő gondokról és továbbra is kéri, hogy amennyiben a téli karbantartással megbízott cégek térségi felelősei nem válaszolnak a telefonhívásokra, azt jelezzék az [email protected] vagy az [email protected] email címekre vagy a közösségi oldalon.

Fontos, hogy Hargita Megye Tanácsa munkatársai időben kapjanak értesítést, jelzést a problémás esetekről, másként a gyors közbelépésre nehezebben kerülhet sor és így a közösségi hálón megosztott fotókat, megjegyzéseket küldjék el a fentebb megjelölt email címekre is.

A megyei utak téli karbantartásával megbízott cégek és térségi felelőseinek elérhetőségei az alábbi hivatkozáson tekinthető meg:

http://hargitamegye.ro/upload/public/drumuri/NumereTelefoaneResponsabiliLoturi_2017-2018.pdf

Korábbi közleményünkben részleteztük a megyei besorolású utak karbantartásával megbízott cégek kötelességeit:

http://hargitamegye.ro/hirek/pontositas-a-teli-utkarbantartassal-kapcsolatosan.html

Csíkszereda, 2018. január 20.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.