fbpx

Nemzetközi fallabdakupa Csíkszeredában

Második alkalommal szervezi meg a csíkszeredai Transylvanian Tenis & Squash Sportegyesület a Hargita Nemzetközi Squash Kupát augusztus 19–21. között Hargita Megye Tanácsa támogatásával. A háromnapos megmérettetésre Bukarestből, Brassóból, Kolozsvárról, Nagyváradról, Sepsiszentgyörgyről, Temesvárról, valamint Budapestről, Szegedről és Nyíregyházáról érkeznek versenyzők.

Mint ismeretes, tavaly februárban avatta fel Hargita megye első minősített fallabdapályáit a Transylvanian Tenis & Squash Sportegyesület, amelyekről a Román Squashszövetség képviselői kijelentették, hogy az ország két legjobb minőségű pályájáról van szó. Ezt követően augusztusban már megrendezhették az első fallabdakupát az új pályákon, amelyet Hargita Megye Tanácsa szintén támogatott.

Szász László, az egyesület elnöke a pénteken, augusztus 12-én tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a verseny célja népszerűsíteni a fallabdát, mint sportot, hiszen a Forbes magazin is a világ legegészségesebb sportjává nyilvánította.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint van jövője a sportnak, hiszen Csíkszeredában jó körülmények között készülhetnek fel a sportolók a nemzetközi versenyekre. A megyeelnök gratulált Szász László vállalkozónak, hogy felkarolta és népszerűsíti a sportágat, hiszen Csíkszeredát már nemzetközi szinten is jegyzik, a jövőre való tekintettel pedig bízik benne, hogy folytatják az együttműködést.

Hargita Megye Tanácsa sporttevékenységeket támogató pályázati programja révén számos sportágat finanszíroz annak érdekében, hogy a megye sportembereinek minél több alternatívája legyen. Ennek érdekében évről évre nagyobb összeget különítenek el a programra. 2014-ben 270 ezer lej volt a keretösszeg, ezt 2015-re 350 ezer lejre növelték, idén pedig már meghaladta a félmillió lejt.

 

Csíkszereda, 2016. augusztus 12.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.