fbpx

Nyitott a megyei tanács az udvarhelyi városvezetéssel való együttműködésre

Megbeszélést tartottak Székelyudvarhelyen az új önkormányzat tagjai, Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, Hargita Megye Tanácsa Fejlesztési Ügynökségének vezetője, Barabás Csaba, valamint az Udvarhelyszéki Kis és Közép Vállalkozások Szövetsége. A találkozón egyeztettek a már folyamatban lévő közös projektekről, azaz a CNC vezérlésű gépkezelői szakosztály indításáról a Bányai János Szakközépiskolában, valamint az inkubátorházról. Abban mindannyian egyetértettek, hogy korábban nem volt jó a kapcsolat a megyei tanács és az udvarhelyi önkormányzat között, de ez meg fog változni a továbbiakban, mivel mindannyian nyitottak az együttműködésre.

Borboly Csaba megköszönte a jelenlévőknek, hogy a választásokon Udvarhelyen Hargita Megye Tanácsa RMDSZ listája többségi szavazatot kapott, ami kötelezi a megyei tanácsot és az RMDSZ-t, hogy a városért összefogott erőkkel dolgozzanak. Javasolta, hogy a városi önkormányzatban valósuljon meg a kisebbségi-többségi jó kapcsolat, reméli, hogy jó együttműködés lesz a városi tanácsban a megyei tanácshoz hasonlóan, ahol igyekeznek a szolidaritás jegyében konszenzussal meghozni a döntéseket a többség birtokában is, reméli ez jó példa lesz Székelyudvarhelyen. Kérte, hogy az összefogást, a közös munkát folytassák annak érdekében, hogy ősszel a parlamenti választásokon az RMDSZ minél több szavazatot kapjon, mert ez közös ügyük. Elmondta, nem látja értelmét annak, hogy bíróságon tárgyalják meg azt a konfliktust, ami a korábbi vezetőséggel alakult ki a CNC ügyben. Megemlítette, hogy az UKKSZ-el korábban elkezdett közös munka gyümölcsei most kezdenek beérni.

Az ülésen Barabás Csaba beszámolt arról, hogy együttműködési egyezményt kötöttek a szakoktatás szereplőivel Csíkszeredában és Gyergyóban is, javasolta, hogy Udvarhelyen is tegyenek hasonlóan. Továbbá megemlítette a CNC szakosztály előnyeit: aki elsajátítja ezt a szakmát tanulmányai befejezése után azonnal kap munkahelyet, valamint ebben a szakmában az átlagnál nagyobbak a fizetések.

Gálfi Árpád Székelyudvarhely polgármestere kifejtette, a megyei tanáccsal való együttműködés fontos udvarhelyszék számára, reméli a közös munka eredményeként nem csupán a város, de térsége is fejlődni fog. Biztosította a jelenlévőket arról, hogy nyitottak a partnerségre. Hozzátette ők, mint önkormányzat hangsúlyt fektetnek a szakmaiságra, céljuk, hogy mindenhol szakképzett emberek dolgozzanak. A polgármester beszámolt arról, hogy szeretnének biciklis utat megvalósítani Udvarhelyen, és ehhez kérte a megyei tanács  támogatását.

Orbán Árpád alpolgármester elmondta reméli jó irányba fog haladni a megyei tanáccsal való együttműködés, mivel eddig nem volt megfelelő a kapcsolat így csak annál jobb lehet.

A felek közösen ellátogattak az inkubátorházba és a Bányai Szakközépiskolába, ahol az igazgató a leendő CNC osztály termében fogadta az elöljárókat, és bemutatta a tanműhely felszereltségével kapcsolatos terveket.

Csíkszereda, 2016. június 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.