fbpx

Öregotthon-komplexumot terveznek Székelykeresztúron

Szociális öregotthon-komplexumot, nappalifoglalkoztató kezelőbázist létesítenének Székelykeresztúron az Unitárius Egyházközség Keblitanácsa kezdeményezésére. Az elképzelés megvalósításához együttműködési és támogatási partnereket keresnek, erről tartottak megbeszélést október 13-án, csütörtökön a polgármesteri hivatal, Hargita Megye Tanácsa és a Magyar Unitárius Egyház Főhatósági Hivatalának képviselői. A találkozón részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Kolumbán Dávid megyei tanácsos, Rafai Emil polgármester, Todor Csaba unitárius lelkész, valamint az egyház község elnökségi tagjai.

Todor Csaba ismertette a létesítendő szociális intézménnyel kapcsolatos elképzeléseiket, valamint bemutatták a látványtervet és a komplexum teljes dokumentációját. Rendelkezésükre áll egy felmérés is, ami alapját képezi a további konkrét lépéseknek.

Borboly Csaba örömmel értesült a kezdeményezésről, javaslata szerint, hogy hamarabb el lehessen kezdeni a projektet, a tervet szét lehetne szedni, és úgy próbálni meg anyagi fedezetet keresni rá. A megyeelnök lehetőségként elmondta, hogy a működési költségek terén a megyei tanács betud segíteni például a személyzet fizetésében.

– Megyénkben nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a felnőttek ellátására, egyre nő az igény az idősek otthonában lévő gondozás iránt. Jó tudni, hogy ez a kezdeményezés segítene a családoknak az időskorúak ellátásában, valamint hozzájárulna az idős emberek magányosság érzetének oldásához, erősítené bennük a méltóságteljes öregedés érzését, létezésük fontosságát – fogalmazott a megyeelnök.

Rafai Emil is pozitívan értékelte az öregotthon létesítésének ötletét, véleménye szerint jó lenne, ha egyszerre lehetne pályázni a komplexum kialakítására. A jelenlévők megállapodtak abban, hogy újabb közös beszélgetést szerveznek miután körvonalazódtak a feladatok, hogy ki milyen formában, mivel tudná támogatni a tervet.

Csíkszereda, 2016. október 13.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.