fbpx

Orotva és Borszék között építenék ki a megyei utat

Az Orotva és Borszék közti 128-as jelzésű megyei utat is felújítaná Hargita Megye Tanácsa. Új tervet készítenek, amelyre a szerződést június 10-én írták alá Orotván. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, a korábbi terv hiányos volt, és EU-s forrásra sem sikerült pályázni.

– Az út felújítását három szakaszban készítjük el: a két, már aszfaltozott szakaszt, amelyet korábban a megyei tanács újított fel, illetve a kettő közti részt, amelyen még nincs aszfalt. Bízunk benne, hogy ezzel a tervvel, amely várhatóan év végéig elkészül, sikerül forrásokra pályáznunk, és a jövő évben kiírhatjuk a közbeszerzést a kivitelezésre is. Ezen az új útszakaszon pedig Borszékre, a hamarosan megnyíló wellnessközponthoz is rövidebb útszakaszon lehet majd eljutni Gyergyó-térségből és Csík-, Udvarhely- vagy Háromszékről – mondta el a megyeelnök.

Puskás Elemér, Gyergyóditró polgármestere hozzátette, remélik, minél előbb lesz sikeres pályázat a beruházásra, és a Gyergyói-medence egyik legszebb kistelepülésén keresztül is aszfaltút fog vezetni egészen Borszékig, ami nagy lehetőség a településnek az áthaladó turistaforgalom miatt.

Az utat három szakaszban újítják fel: Borszéken 2,5 kilométer szakaszon, valamint Orotva és az E578-as jelzésű út között az aszfaltozott részt. és külön e két rész között.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.