fbpx

Összefogásban újult meg a gyergyószentmiklósi műjégpálya

Péntek délután rendkívüli tanácsülést tartott Hargita Megye Tanácsa Gyergyószentmiklóson, az összefogás eredményeként megújult műjégpályán. A testület három napirendi pontról döntött: a tanácsülés első felében a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság által megnyert “United Networks” három éves futamidejű projektben vállalt partnerséget a megyei tanács, ugyanakkor megszavazták az ez évi kitüntetésekről szóló programot is. A megyei tanács pályázati kiírásának meghirdetése esetében a megyei tanács főjegyzője nem találta megalapozottnak a sürgősségre hivatkozást, így arról a márciusi rendes havi tanácsülésen dönthet a testület. A rendkívüli tanácsülés a jégpályán folytatódott, ahol a döntéshozó testület egyöntetűen arra szavazott, hogy a felújítás alatt átvett műjégpályát visszaadják Gyergyószentmiklós városnak.

– Abban bízunk, hogy a mai döntésünk, nemcsak a gyergyószentmiklósi, hanem a Hargita megyei, székelyföldi hoki sportélet ügyében is komoly jelentőséggel fognak bírni – emelte ki a tanácsülésen Borboly Csaba, megyeitanács-elnök, aki üdvözölte, hogy politikai hovatartozástól függetlenül a kétharmados RMDSZ többséggel rendelkező megyei tanács támogatta az MPP-s városvezetést, hogy a műjégpálya megújulhasson.

Háromnapos jégünnep a felújított műjégpályán

A hétvégén a szervezők – Hargita Megye Tanácsa, Gyergyószentmiklós önkormányzata és a Progym vezetősége – háromnapos jégünnepélyre várták az érdeklődőket a gyergyószentmiklósi műjégpálya avatójaként.

Péntek délután 17 órától került sor a hivatalos megnyitóra,  melyen az ünnepi beszédeket követően a Progym-Steaua mérkőzésen szurkolt a mintegy háromezer fős közönség.

Házigazdaként Kopacz Zoltán, a Progym SK elnöke köszöntötte a nagy számú érdeklődőt. – Ünnepel Gyergyószentmikós, ünnepel a gyergyói-medence, ünnepel egész Hargita megye. Ahhoz, hogy további sikereket tudjon magáénak a gyergyói jégkorong égetően kellett ez a beruházás. Köszönetét fejezte ki a városi és a megyei tanácsnak, hogy egyöntetűen támogatták a beruházást, éppen ezért egy-egy névre szóló mezt adtak át az önkormányzati vezetőknek, valamint a képviselő-testület frakcióvezetőinek.

Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós alpolgármestere emlékeztetett arra, hogy krisztusi kort élt meg a jégpálya, amelyen ilyen mértékű “ráncfelvarrás” megléte óta nem történt még. Örömét fejezte ki, hogy politikai szinten nem a széthúzás, hanem az összefogás valósult meg a pártok között. Dicséretes, hogy a pálya világítása civil összefogásban valósult meg, a hokis gyerekek szüleinek kezdeményezéséből.

A Progym tiszteletbeli mezét elsőként magára öltő Borboly Csaba Székelyföld legnagyobb kalákájának nevezte a felújított műjégpályát. Tudomása szerint az ország történetében még nem volt arra példa, hogy megyei tanácsülést tartanak a jégen. Azt szeretnénk, hogy a jégpályát az egész gyergyói térség használhassa és magáénak tudhassa, ezért arról szavaztak a megyei tanácsosok, hogy visszaadják a műjégpályát Gyergyószentmiklós önkormányzatának. A szavazást kitörő taps fogadta a lelátókról. A tanácselnök köszöntötte a gyergyószentmiklósi és a környékbeli hokiszerető szurkolók jelenlétét, mint mondta, olyan időket élünk, amikor sokszor jól jön a biztatás. Jó, hogyha egymásra odafigyelünk, és van egy kis örömünk, sikerünk is. A megyevezető az összefogásban rejlő erőről és a lehetőségek kiapadhatatlan forrásáról beszélt. Ha nincs széthúzás, hanem közös gondolkodás van, sokkal eredményesebben dolgozhatunk – fűzte hozzá Borboly Csaba. A megyei tanács elnöke beszéde végén köszönetét fejezte ki a karcfalviaknak is, hogy támogatták a Progym felkészülését az elmúlt hetekben a felcsíki műjégpályán.

A folytatásban a megyei tanács két alelnöke, Barti Tihamér és Incze Csongor egy mezt nyújtott át Kopacz Zoltánnak, a Progym SK elnökének.

– A mai nap az, amikor befogjuk bizonyítani, hogy nem csak volt múltja és van a gyergyói hokinak, hanem lesz jövője is! Ez a nap legyen piros betűs ünnep a székelyföldi jégkorong életében. Ma betudjuk bizonyítani, hogy mi vagyunk a jobbak, a mi jegünkön, mi győzünk! – buzdította a szurkolókat Barti Tihamér alelnök, aki gyergyóiként mindvégig szívügyének tekintette a műjégpálya sorsát.

A köszöntő beszédek után a létesítményre Portik Hegyi Kelemen főesperes kérte Isten áldását, arra bátorítva mindenkit, hogy továbbra is támogassák a műjégpályát és a jégkorongot. A látványos görögtűz után a nyitómeccset a csíki hokisokkal megerősödött Progym végig uralta, 5-2-ös győzelmet aratott a bukaresti Steaua csapata felett. Szombaton és vasárnap tovább folytatódott a hazai bajnokság középszakasza. Vasárnap délután a város apraja-nagyját farsangi jégkarneválra invitálták.

Csíkszereda, 2015. február 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.