fbpx

Összehangolt fejlesztés Felcsíkon

Hargitafürdőn tartotta a Felcsík Kistérségi Társulás az éves közgyűlését

Felcsíki községvezetők és a közbirtokosságok elnökei és alelnökei is részt vettek a Felcsík Kistérségi Társulás április 24-i, hétfői éves közgyűlésén, amelynek Hargitafürdő adott otthont.

A társulás 2022-es tevékenységi beszámolójából kiderült, nagy hangsúly fektettek a humánerőforrás-fejlesztésére, a kistérségi beruházásokra, a kistérség népszerűsítésére és a finanszírozási pályázatok előkészítésére.

Mint elhangzott, a múlt évben sikerült néhány fontos célt elérni az újonnan alakult mezőgazdasági szövetkezet fejlesztésével, de európai uniós források bevonásával is a kistérségben.

Dolgoznak az integrált fejlesztési stratégia kidolgozásán. Ennek egyik kiemelt pontja olyan statisztikai adatok beszerzése, amely a felcsíki vállalkozások számára lehet a jővőre nézve hasznos. Ugyanakkor folyamatban van a stratégia elkészítése.

A kistérség humánerőforrás-fejlesztése révén a fiatalok oktatása, a középiskolákba való beiratkozás lehetőségének növelése, a sport és a szabadtéri tevékenységek elősegítése fontos célkitűzése volt az egyesület munkájában. A kommunikációs készségek fejlesztése kapott nagy hangsúlyt román nyelven a III-IV. osztályos tanulók számára. Emellett pedig a 2021-2022-es és 2022-2023-as tanévben a III. osztályos gyermekek úszási programjának koordinálása kapott nagy szerepet. Az egyesület tagjai számára pedig kommunikációs workshopot és marketing technikai képzést tartottak.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke fontosnak nevezte, hogy összehangoltan történjen a Felcsík kistérség fejlesztése, és üdvözölte a közbirtokosságok aktív részvételét a községek vezetősége mellett.

Mint mondta, a mandátum második felénél járva a lakosság konzultálása az irányokról, tevékenységekről meg kell történjen, levonva a következtetéseket, hogy az utolsó másfél évben azok mentén lehessen folytatni a munkát.

Csíkszereda, 2023. április 24.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.