fbpx

Palacsinta Fesztivál színesíti a Hargita megyei gasztronómia fesztiválok sorát

Idén második alkalommal szerveztek Palacsinta Fesztivált Felsősófalván, ezzel is bővítve a térség gasztronómiai fesztiváljainak sorát. A fesztiválra augusztus 6-án ellátogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki gratulált a faluközösségnek és a községvezetésnek az évről évre erősödő közösséghez.

Az ünnepélyes megnyitón Bokor Sándor polgármester a hagyományaink és az összetartozás fontosságáról beszélt.

Borboly Csaba a rendezvényről azt mondta, sokan ellátogatnak és bemutatják a tudásuk. Megköszönte a kedves meghívást, örömmel érkezett, hiszen gyerekkora egyik kedves emléke a palacsintasütés. A palacsintát mindig mosolyogva fogyasszuk, így aki süti is, örömmel készíti, tette hozzá. Gratulált a faluközösségnek, hiszen évről évre erősödő közösség. Felsősófalván jelen van a remény és a hit, köszönhetően a község- és az egyházvezetésnek, értékelte a megyeelnök. Felsősófalva mindig kiemelt települése volt a községnek, a tenniakarást pedig a megyei tanács is könnyen tudja segíteni, mondta.

Verestóy Attila szenátor az összefogásról, a jó barátságok kötéséről beszélt, amelyeknek köszönhetően érezhetjük, hogy együtt erősek vagyunk.

A kétnapos fesztiválra ellátogatnak a turisták is Parajdról és a környékről, számolt be Nyágrus László, Parajd község alpolgármestere, a szervező Felsősófalvi Kodáros Egyesület elnöke. Azt is elmondta, hogy a palacsintát ingyen kínálják, és a parajdi sóbányából származó sóval ízesítik. Ezeknek a rendezvényeknek a legfontosabb hozadéka a közösségépítés, hangzik el Borboly Csaba élő bejelentkezésében. Nyágrus László megköszönte mindenkinek a közreműködést.

Hagyományteremtő rendezvény a felsősófalvi, mint a csíkszeredai Pityókafesztivál, mondta Borboly Csaba, és bizalmát fejezte ki, hogy a jövőben a Palacsinta Fesztivál is felkerül Hargita megye gasztronómiai térképére.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők az alábbi linken:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1347570415290338

Csíkszereda, 2017. augusztus 6.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.