fbpx

Ravatalozó a kobátfalvi közösségnek

A Kobátfalvi Unitárius Egyházközség ravatalozóját vasárnap, szeptember 22-én avatták fel. A rendezvény ünnepi istentisztelettel kezdődött 14 órakor, ahol Csáki Levente helyi lelkész tartott igehirdetést, üdvözlőbeszédet mondott Lőrinczi Lajos esperes és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csáki Levente úgy fogalmazott: a ravatalozók építése nem a hagyományokkal, a történelmi múltunkkal való szakítás. A múlt bennünk van, mint ahogy a jelen, illetve a jövő lehetősége. Feladatunk, hogy kertekké varázsoljuk ezeket a helyeket, még akkor is, ha sokszor az elszakadás helyeként értékeljük. A ravatalozók arra tanítanak, hogy hazatérve otthonaikba, másként, sokkal jobb emberekként éljük meg mindennapjainkat – mondta.

Lőrinczi Lajos  beszédében hangsúlyozta, ha a mindennapjainkban ellentétbe kerülünk is embertársainkkal, a ravatalozók egybehívnak minket.

Borboly Csaba megyeelnök kiemelte: nem szabad megengednünk, hogy a magyar a magyarnak ellensége legyen. – Testvér a testvérrel, barát a baráttal ne a bíróságokon találkozzon. Ne ártsunk egymásnak! – hívta fel a figyelmet.

Az ünnepi beszédeket kulturális műsor követte. Pap Boglárka gitárelőadása után a Kobátfalvi Egyházközség kórusa lépett fel. Ezt követően Lőrinczi Lajos esperes megáldotta az újonnan épült ravatalozót.

Kobátfalva, 2013. szeptember 23.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.