fbpx

Regionális Innovációs Völgy – Hargita megye irányt mutathat a térségben az innováció területén

Az Európai Bizottság elismerte Hargita Megye Tanácsának erőfeszítéseit

Az Európai Bizottság által 2023 márciusában meghirdetett felhívás nyomán Hargita megye jelentkezett az élelmiszerbiztonság kérdéskörében, hogy partnerré váljon az innováció területén: https://cor.europa.eu/ro/news/Pages/Regional-Innovation-Valleys.aspx

– Gratulálok és köszönöm a Hargita Megye Tanácsa Nemzetközi kapcsolatokért felelős osztályának az elvégzett munkáért. Számos pályázó jelentkezett egész Európából, vonzódva a rendelkezésre álló jelentős forrásokhoz, azonban csak néhányukat választották ki. A következő években különleges központi alapokhoz jutunk hozzá, így fontos referencia ponttá válunk az EU innovációs térképén – értékelte Borboly Csaba, a Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Mint hangsúlyozta, Hargita Megye Tanácsa erőfeszítéseit elismerte az Európai Bizottság, a megyei tanács bizonyította elkötelezettségét abban, hogy befektetéseit és politikáit az EU prioritásainak megfelelően javítja, koordinálja és irányítja a kutatás és innováció területén, elkötelezve magát az térségek közötti innovációs együttműködés mellett más régiókkal, közös vagy kiegészítő okos megoldások alapján, valamint a regionális innovációs ökoszisztéma erősítése és más régiókkal való összekapcsolása érdekében, összekapcsolt regionális innovációs völgyeket létrehozva.

Így 2024. június 19-én, egy hivatalos Európai Bizottsági esemény keretében Hargita megye megkapja a Regionális Innovációs Völgy címkét.

Az új kezdeményezés célja az európai innovációs ökoszisztémák fejlesztése és az innovációs szereplők jobb összekapcsolása Európa-szerte, beleértve a lemaradó régiókat is, a Horizont Európa és a kohéziós politika társfinanszírozásával. Ezzel a Régiók Európai Bizottsága, amelynek Borboly Csaba 2012-től állandó tagja, az innovációs szakadék felszámolására és az európai régiókban az innovációs ökoszisztémákat támogató különböző uniós eszközök közötti koordináció fokozására irányuló felhívására reagál.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.