fbpx

Remete is jól jár a projekttel

Újabb szerződést írtak alá Gyergyóremete polgármesteri hivatalában az integrált hulladékgazdálkodási rendszer kiépítésének második kivitelezési pontjában szereplő, remetei szelektíven gyűjtő hulladékállomás és komposztáló megtervezéséről  és megépítéséről március 4-én, szerdán. Az eseményen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki megkérte a kivitelező céget, hogy ahol teheti, a pályázat kivitelezéséhez alkalmazzon helyieket, ezáltal is támogatva a községet. Biztosította a község elöljáróját arról, hogy Hargita Megye Tanácsa teljes mértékben kiáll Remete mellett, az uniós és kormánytámogatásokat  igyekszik kiemelten kezelni.

– Meggyőződésem, hogy a projekttel jól jár a helyi lakosság is, hiszen jövedelemforrás lehet, munkahelyek teremtődnek itt – mondta a megyeelnök.

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke ismertette a projekt költségvetését, a szerződés áfa nélküli összértéke 33 498 092,99 lej, az építkezés befejezését legkésőbb 2015. október 31-re tervezik. Elmondta, hogy a munkálatok  kivitelezési jogát a bukaresti Secvision Business Solutions Kft. cégtársulás kapta, melynek második tagja a Hidroconstrucția Rt., amely a legkisebb árat ajánlotta.

– Megfelelő fontossággal kell kezelni ezt a projektet, ugyanis az egész megyének fontos a beruházás kivitelezése. Az elvárásunk az, hogy minél több helyi vállalkozás kapcsolódjon be a beruházásba – emelte ki az alelnök.

Laczkó-Albert Elemér, Remete polgármestere elmondta, bízik benne, hogy a beruházás időben elkészül, hogy minőségi munkát tudnak végezni, és ha elkészül, akkor hatékonyan sikerül a működtetése.

– Mindez rajtunk áll, megfelelő hozzáállás és gondolkodás kell, és így ez a projekt Remetét nem fogja hátráltatni, hanem előreviszi. Remete nem mond le egyéb terveiről sem: szeretnénk fürdőt építeni, ásványvíztöltődét létrehozni, valamint több turistát látni a vidéken – hangoztatta a polgármester.

Mint ahogy már beszámoltunk róla, az integrált hulladékgazdálkodási rendszer kiépítésének megvalósítására kiírt pályázathoz az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Környezeti Szektoriális Operatív Program 2007–2013 révén nyert támogatást Hargita Megye Tanácsa. A több tíz millió euró értékű pályázat lebonyolítása folyamatosan halad, 2015. november 30-ig a megyében az egész hulladékgazdálkodási folyamatot újraépítik, kezdve az összegyűjtéstől a végső lerakásig.

Csíkszereda, 2015. március 4.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.