Degustare de produse tradiționale locale la București și Bruxelles

0

Consiliul Județean Harghita, în parteneriat cu Agenția Județeană de Dezvoltare Harghita și Agenția de Dezvoltare Intercomunitară Dezvoltare Rurală Harghita, la inițiativa lui Sebestyen Csaba, deputat UDMR Harghita, va participa la evenimentul dedicat Zilei naționale a produselor agroalimentare românești. Evenimentul va avea loc în data de 10 octombrie, la București, Parlamentul României, în sala Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, în intervalul orar 13,00 – 15,00.

Mai mult de zece produse locale din județul Harghita vor putea fi degustate la evenimentul de la București, printre acestea numărându-se: produse din carne, apă minerală, produse lactate, produse de panificație, plante medicinale. De asemenea, la stand veți găsi și publicația Bucătăria secuiască, o sursă de inspirație pentru cei pasionați de gastronomie, și nu numai.

„Ziua produselor agroalimentare reprezintă o bună oportunitate de promovare a produselor și a valorilor culturale harghitene, încurajează consumul produselor care contribuie la alimentația sănătoasă, respectiv contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre producătorii. Totodată, prin intermediul acestui eveniment se are în vedere protejarea patrimoniului cultural și culinar al județului Harghita”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

În perioada 10-11 octombrie, în organizarea Consiliului Județean Harghita va avea loc la Bruxelles, un workshop pe tema politicilor de siguranță alimentară, ocazie cu care va avea loc expoziție și degustare de produse tradiționale locale.

„Consiliul Județean Harghita se implică decisiv în promovarea produselor tradiționale locale, sprijinirea producătorilor locali atât aici acasă, în județ, cât și la București sau Bruxelles. Pe lângă activitatea de promovare, vorbim despre asigurarea acelor condiții legale prin intermediul cărora producătorii locali îți pot desfășura activitatea de producere și valorificare, în condiții de siguranță”, a afirmat Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita.

Miercurea Ciuc, 9 octombrie 2017

522 total views, 1 views today