Se continuă reabilitarea drumului dinspre Bilbor

0

Marți, 21 mai 2014, la sediul primăriei din comuna Bilbor a avut loc o întâlnire al cărei scop principal a fost predarea amplasamentului pentru DJ 174A. Au fost prezenți la întâlnire reprezentanți din partea Consiliului Județean Harghita, firmei de construcții Fundamenta SRL, proiectantul și primarul comunei Bilbor. Lucrarea propriu-zisă prevede continuarea investiției începute în anul 2013 și anume consolidarea sectorului de drum de la kilometrul 36+400-39+900, în lungime de 3,5 km, respectiv  asfaltarea drumului județean 174A de la Secu, până la intersecția cu DN15. Prin această lucrare sa va finaliza practic investiția începută în 2013 – investiție care prevede asfaltarea a 5,8 km de drum, acești bani provenind din fondul bugetului județean, iar anul acesta și din Programul Național de Dezvoltare Locală. În urma finalizării lucrărilor de asfaltare, întreg tronsonul Bilbor – DN 15 va fi drum asfaltat.

După câteva discuții generale privind lucrarea de asfaltare, a urmat o vizită pe teren unde s-a identificat porțiunea de drum ce urmează să fie reabilitată prin acest proiect. În perioada imediat următoare, firma de construcții va începe primele lucrări de pregătire a drumului județean pentru reabilitare.

„De-a lungul timpului consiliul județean s-a străduit să creeze un climat propice dezvoltării eficiente și constructive a județului Harghita, iar pentru realizarea acestuia se numără și demersurile de creare a locurilor de muncă, dezvoltarea economiei, a turismului, sprijinirea cultelor. Cu alte cuvinte, asigurarea de condiții unitare de dezvoltare în toate regiunile județului”, a afirmat președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba.

Un rol important în realizarea acestei investiții l-a avut și Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale și senatorul UDMR, Verestóy Attila. Borboly Csaba și-a exprimat bucuria pentru faptul că se va reuși, prin asfaltarea acestei porțiuni de drum, să se asigure condițiile necesare pentru deplasarea autovehiculelor și a persoanelor.

Miercurea-Ciuc, 22 mai 2014

1,048 total views, 1 views today