fbpx

Román-magyar együttélési program Hargita megyében

Hargita Megye Tanácsa széleskörű konzultációt indít

Figyelembe véve a romániai, és különösen Hargita megye etnikumok közötti kapcsolatait, Hargita Megye Tanácsa egy román-magyar együttélési program elindítását kezdeményezte. A tolerancián, megbecsülésen, kölcsönös tiszteleten alapuló békés együttélés kialakítása e program segítségével megvalósulhat.

A program célja az etnikai kapcsolatok felmérése és egy problématérkép kialakítása különböző rétegtalálkozók, események szervezésével, bevonva a gazdasági élet szereplőit, kulturális, szociális, civil szférát. Ugyanakkor Hargita Megye Tanácsa és a helyi önkormányzatok közötti szorosabb együttműködés kialakítása is cél találkozók, programok szervezése révén, ahol lehetőség nyílik a problémák megvitatására és megoldási javaslatok megfogalmazására, amelyek segítségével kirajzolódhat egy problématérkép. A program keretében azokat a jó gyakorlatokat, pozitív mintákat is szeretnénk összegyűjteni, amelyek az etnikumok közötti kapcsolatokat erősítenék.

A programot egy megyei online közvélemény-kutatással indítjuk, szeretnénk megismerni a lakosság véleményét, tapasztalatait a témában. A közvélemény-kutatás lehetőséget ad a békés együttéléssel kapcsolatos vélemények, problémák, javaslatok összegyűjtésére.

Útmutató a jó együttéléshez, amely hosszútávra megalapozza és bebiztosítja a Hargita megyei etnikumok közötti jó kapcsolatot, amelyet külső hatások nem befolyásolhatnak. Ez pedig más megyék, közösségek számára is felhasználható lehet.

Ezúton felkérjük Önöket, hogy november 30-ig töltsék ki és népszerűsítsék az online kérdőívet, melyet az alábbi linken érhetnek el:

https://www.survio.com/survey/d/D9M3G1I5E9K6F6X0A

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.