fbpx

Segítség a kányádi iskolának

Hargita Megye Tanácsa soros havi ülésén, Székelydályán György Sándor polgármester hívta fel a kányádi iskola helyzetére a figyelmet.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a tanácsülésen felkérte a jelenlévőket, ha tudnak megoldási lehetőséget segítsenek. A megyei tanács egyik tagjának közbenjárására egy gyergyóalfalvi cég segít az iskolán. Az Ameco Renewable Energy Kft. négy tonna pelletet ajánlott fel.

A polgármester szerint az iskola fejkvóta alapú támogatása a decemberi számlák kifizetésének egy részére volt elegendő. A helyi önkormányzat szűkös költségvetése pedig egyszerűen nem engedi meg a működési költségek kiegészítését. Az iskola és az óvoda a község két végén helyezkedik el, egymástól messze. Mivel novemberben meghibásodott az óvoda fáskazánja és az iskolánál, hasonlóan más iskolákhoz, személyzetcsökkentést volt, a kazánfűtőt voltak kénytelenek elbocsátani. Ezek fényében az önkormányzat úgy döntött, hogy egy automatizált pelletkazánt szerez be. Sajnos ez a többletköltség év elején és a tél közepén megnehezíti az így is nehéz helyzetben lévő önkormányzatot, így nem tudják biztosítani a kazánhoz szükséges pellet tüzelőanyagot.

György Sándor polgármester köszöni a közbenjárást és a felajánlott segítséget.

A Székelydályán tartott tanácsülés videója az alábbi linken tekinthető meg, amelyben a polgármester az iskola helyzetéről is beszélt:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1500486346665410/

Csíkszereda, 2018. február 4.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.