fbpx

Szakmai munkacsoport segítheti a törvénykidolgozást

A hétvégén Csíksomlyón szervezett szakmapolitikai konferenciát a fejlődő gyermekekért a Prosperitas Vitae Egyesület, amelyet 2010 szeptemberében, a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központ társ-, illetve segítő szervezeteként hoztak létre.

A konferencián köszöntötte a résztvevőket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, együttműködésükről biztosítva a szakmai szervezet képviselőit.

– Az egyesület által kitűzött törekvések, hogy egy magasabb szintre tudjanak lépni a korai fejlesztés terén, azt meg lehet valósítani. Ehhez arra van szükség, hogy tegyük egy kicsit érzékenyebbé a különböző döntéshozókat, és ebben a nagyon rossz jogszabályi rendszerben sokszor nehéz megtalálni a helyes utat. Örvendek, hogy itt vannak olyan magyarországi szakemberek, élükön Czeizel Barbara korai fejlesztésért felelős miniszteri biztos, akiknek több éves tapasztalata segíthet és irányt adhat számunkra. A megyeelnök örömének adott hangot, hogy a konferencián részt vett Csép Éva Andrea parlamenti képviselő is, aki az RMDSZ politikusaként nem csak a nyugdíjakért harcol szociális téren, hanem a gyerekekért és az ellátó rendszerek működőképességéért is.

Csikszentmarton1

A konferencián előadást tartott Kolozsvári Tibor megyei tanácsos, a család munkacsoport vezetője is. Itt fogalmazódott meg az igény egy olyan szakmai munkacsoport létrehozására, amely javaslataival segíti a törvénykidolgozást.

– A megyei kórházunk fejlesztése folyamatban van, meg kell álmodjunk egy olyan megyei kórházat amely képes teljes körben ellátni a feladatokat és a szolgáltatásokat. Minden megfogalmazott céllal egyet értek és gondolkozzunk közösen, hogy ezek megvalósításában mit tudunk tenni, például tudatformáló tevékenységnek is teret kell adni. Harcoljunk együtt, hogy valósuljon meg mindaz, amit Önök célul tűztek ki – hangsúlyozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök, aki gratulált Sógor Enikőnek, a Prosperitas Vitae Egyesület vezetőjének és csapatának a hiánypótló munkájukért. A konferencia záró mozzanataként a jelenlévők megtekintették a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központot.

Csikszentmarton2

Csíkszereda, 2018. március 26.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.