fbpx

Számos lehetőség áll a szakiskolát végzett tanulók előtt

Sikeresen pályázott a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola Hargita Megye Tanácsa pályázati kiírásán. A tanulók 24 darab rajztáblával gazdagodtak, amelyeket Borboly Csaba megyeelnök pénteken, december 18-án adott át az iskola építészeti és formatervezői műszaki rajzoló osztályának, ezt megelőzően a szakiskolások bemutatták az évi tevékenységüket. Az említett osztály a pályázati összegből vásárolt taneszközöknek köszönhetően megalapozhatja tudását a formatervezés és építészet terén.

Borboly Csaba elmondta, meglepően sok területen vesznek részt a szakközépiskola diákjai tanulmányi projektekben.

– Látva a bemutatott gyakorlatokat, projekteket megállapíthatjuk, hogy tehetségesek a Kós Károly tanulói, ugyanakkor elmondhatom, hogy vannak lehetőségek a szakiskola elvégzése után, van, ahol kamatoztatni lehet az itt megszerzett tudást – méltatta a megyeelnök a tantestületet és a diákokat. Hozzátette, látszik, hogy foglalkoznak az őket körülvevő környezettel, a problémák megoldásával. – Jövőre is azon fogunk dolgozni, hogy aki szakmát tanul, az tudjon itthon tudjon érvényesülni.

A tanulók több osztálytermet saját kezükkel újítottak fel és tettek még otthonosabbá, ezenkívül számos projektet valósítottak meg szerte a megyében, amelyekről az iskola 20. évfordulójára nyomtatott évkönyvben részletesen beszámolnak. A jubileumi évkönyv egy példányát adta át a megyeelnöknek Szén János iskola igazgató és Lapohos Anna Mária igazgatóhelyettes. Borboly Csaba emléklapot nyújtott át az iskola vezetőségének elismerve 20 éves fennállásának érdemeit. Péter Zoltán István, a szülői bizottság elnöke azt mondta, a támogatásból látszik, hogy a közintézmények értik és érzik az oktatás fontosságát.

 

Csíkszereda, 2015. december 18.

 937 total views,  2 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás