fbpx

Székelyföld felzárkóztatásához járul hozzá a pedagógusok továbbképzése

Burus-Siklódi Botond munkáját Hargita Megye Tanácsa legnagyobb kitüntetésével ismerték el

Hargita Megyéért Díjjal tüntették ki Burus-Siklódi Botondot az Apáczai Csere János Pedagógusok Házának korábbi vezetőjét. Hargita Megye Tanácsának május 23-i, csütörtöki dísztanácsülésén ismerték el a nyugalmazott igazgató elkötelezett munkáját, amelyet Székelyföld felzárkóztatásáért, a megye oktatási rendszerének fejlesztése iránt, a pedagógusok továbbképzéséért több évtizeden keresztül végzett.

A díjazott egykori Igazgató méltatását Erősdi Edit módszertanos pedagógus olvasta fel.

Burus-Siklódi Botond munkája során maradandó értékeket képviselő pedagógiai és vezetői tevékenységet végzett. 1991-ben, mindössze 36 évesen nevezték ki a Hargita Megyei Pedagógusok Háza igazgatójának. Az általa vezetett intézmény az évek során jelentős fejlődésen ment keresztül, és a megye pedagógusainak fontos szakmai erőforrásközpontjává vált. 1997-ben javaslatára az intézmény felvette az Apáczai Csere János nevet. Vezetése alatt az intézményt modern infrastruktúrával szerelték fel, megfelelő oktatási környezetet biztosítva a pedagógusok számára. Mint elhangzott, a volt igazgató elköteleződve törekedett a pedagógusok szakmai és személyes kompetenciáinak fejlesztésére, hozzájárulva a megye oktatásának minőségének javításához.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke beszédében kiemelte, vannak kiemelkedő személyiségek Hargita megyében, akik egyedivé teszik megyénket és országos szinten is képesek egyedit alkotni. Mindig jó érzés, amikor az ember munkáját értékelik, amikor az évtizedes erőfeszítés meghozza gyümölcsét. Mint mondta, munkássága köszönetet érdemel nemcsak a megyéből, de országos szinten is.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hozzátette, hasonlóan a magyar népmesékhez, minden jó dolog mögött hosszú és szép történet van. A megyei elöljáró a mai kor influenszereihez hasonlítva elmondta, az olyan valódi inspiráló emberek, mint Burus-Siklódi Botond munkája követésre érdemes és folytatni kell azt a munkát, amellyel a közoktatás javítható. Ennek a munkának a haszonélvezői pedig több ezer diák és nagyon sok pedagógus.

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere köszönetet mondott a díjazott elhivatott munkájáért, mentorálásáért, amelyet a pedagógusok számára nyújtott és a közösségben végzett értékteremtő szolgálatáért.

Burus-Siklódi Botond háláját fejezte ki, hogy hozzájárulhatott egy szellemi műhely létrehozásához.

– Hálás vagyok azért, hogy eddigi munkámat érdemesnek tartottak erre a kituntetesre. Azt tartjuk, hogy az ember munkája, bármi legyen is az, mindenképpen fontos, a közösség, a környezete számára pedig hasznos lehet. Pedagógusként és intézményvezetőként abban a szerencsés helyzetben voltam hosszú éveken át, hogy tevékenységem, munkám sok emberre volt hatással, ez tudom, mert tapasztaltam, nagy felelősséggel járt. Azok közül, akik tanulmányaikban elő tudják segíteni a magyar ifjúságot, én a legkisebb, de azok közül, akik elő akarják segíteni, a legnagyobb vagyok, talán – mondta el köszönetében Burus-Siklódi Botond.

Hargita Megye Tanácsa legrangosabb díját, a Hargita Megyéért Díjat évente egy alkalommal azoknak a személyeknek adományozza, akik kiemelkedő tevékenységükkel, helyi és országos szinten egyaránt hozzájárultak, illetve hozzájárulnak a megye jó hírnevének öregbítéséhez.

Az eseményt a Codex Régizene Együttes műsora tette még ünnepélyesebbé.

A díjátadó ünnepség Hargita Megye Tanácsa Facebook-oldalán nézhető vissza:

https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/815490319907721

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.