fbpx

Székelyföldre csábítanak a Romexpón

Idén is közös standdal népszerűsítik Székelyföldet Hargita, Kovászna és Maros megye turisztikai egyesületei a február 22–25. között megszervezett bukaresti nemzetközi turisztikai vásáron. A három megye egységes arculattal, ugyanakkor térségükre jellemző turisztikai ajánlatokkal teszi teljessé a székelyföldi idegenforgalmi kínálatot.

A Hargita Megye Tanácsa által létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás többnyelvű szóróanyagokkal és turisztikai ajánlatokkal lesz jelen, így próbálják megyénkbe csábítani a román fővárosból a turistákat.

– A turisztikai vásárok segítenek céljaink elérésében, a vendégéjszakák számának növekedésében, ami hozzásegít  vállalkozói réteg és ezáltal a térség gazdaságának megerősítéséhez. A megyei farsangbúcsúztató, a csíksomlyói pünkösdi búcsú, az Ezer Székely Leány Napja Találkozó, a megyenapok, a Székelyföld Napok mind-mind olyan rendezvények, amelyekre érdemes ellátogatni és nem csak szemlélője, hanem aktív részese lenni. Élményt kívánunk nyújtani, ahogy tettük ezt legutóbb, amikor négy ország nagykövetét láttuk vendégül a megyei farsangbúcsúztató alkalmával – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– Az Ifjúság Évében bevontunk a Sapientia egyetem végzős turisztika szakos diákjait is, akiknek jó szakmai gyakorlat lehet úgy a Romexpón, mint március elején a Hungexpón részt venni és segíteni a megye promoválásában – fűzte hozzá Borboly Csaba megyeitanács-elnök, aki óraadó oktatója az egyetemnek.

A bukaresti nemzetközi turisztikai vásár csütörtöktől vasárnapig látogatható naponta 10 és 16 óra között a Romexpó területén (Bukarest, Bd. Marasti, 65-67. szám)

Csíkszereda, 2018. február 21.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.