fbpx

Szimbólum a helyi érték jelölésére

Hargita Megye Tanácsa pályázatot hirdet annak a szimbólumnak a megtalálására/megalkotására, amellyel a megye területén jelölni tudja a Faluképvédelmi programja által beazonosított, és helyi védelemre javasolt épületeket, kulturális objektumokat.

A szimbólum megalkotásánál támpont lehet a kulturális és vallásügyi miniszter 2237/2004-es számú rendelete, amely a történeti műemlékek jelzésének módszertanát fogadja el, valamint a www.epitettorokseg.ro honlapon megtalálható Faluképvédelmi program részleges felmérései.

A pályázatok benyújtásának határideje: december 17., 17 óra. A pályamunkákat Hargita Megye Tanács iktatójában kell letenni, elbírálásukra december 18–21. között kerül sor. A kiválasztott szimbólum alkotója 2100 lej értékű ajándékutalványban részesül.

– Aki nem ismeri a múltját, annak nincs jelene. Jelen nélkül pedig nincs jövő. Ezek örök érvényű kijelentések. Meg kell ismernünk az őseink által ránk hagyott értékeket, illetve meg kell ismertetnünk ezeket az utánunk következő generációkkal. Az elődeink által ránk hagyott tárgyi és kulturális örökség meghatároz minket, és a szülőföldhöz kötődést erősíti. Erre kell megtanítsunk fiataljainkat is. A most meghirdetett pályázattal pedig arra hívjuk a szakembereket, hogy segítsenek bennünket ebben az értékteremtő munkában – nyilatkozta a hirdetés kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2018. december 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.