fbpx

Támogatás a Hargita megyei lovasoknak

Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete pályázatot hirdet a hivatalosan bejegyzett lovas egyesületek, klubok támogatására és fejlesztésére. A kiírásra olyan Hargita megyei lovasegyesületek jelentkezhetnek, amelyek székhelye olyan településen található, melynek önkormányzata tagja Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének, vagy megyei érdekeltségűek.

A pályázat célja a lovasegyesületek rendezvényeinek támogatása: lovak mobil szálláshelyeinek bérlése, lovak szállítási költsége hivatalos országos és nemzetközi versenyekre, takarmányok költségeihez való hozzájárulás, díjazási költségek, illetve más szervezési, anyagi és szolgáltatási költségek

A pályázat előirányzott keretösszege 38 ezer lej, a vissza nem térítendő támogatás a pályázat összköltségének a 49%-a.

További információ, a pályázási űrlap, a pályázási útmutató igényelhető a közhasznú egyesület székhelyén – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, Hargita Megye Tanácsának 244-es irodájában, telefon: 0740 169850, 0740 122490 e-mail cím: karikascsilla@hargitamegye.ro, szaboakos@hargitamegye.ro. A pályázati űrlap letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról is.

A pályázat leadásának határideje 2016. április 30., 12 óra, benyújtható egy példányban, lezárt borítékban Hargita Megye Tanácsának 244-es irodájába. A hiányos és határidő után beérkezett pályázatokat nem bírálják el.

– Oda kell figyeljünk értékeinkre, biztassuk és támogassuk lovasainkat, akik rendezvényeikkel, jelenlétükkel pluszt adnak a látvány, a turisztika, az idegenforgalom tekintetében is. Örvendetes, hogy Székelyföldön szaporodnak a lovasiskolák, a hagyományőrző egyesületek, a lótartó gazdák, és egyre népszerűbbek a lovas rendezvények. Azok a Hargita megyei lovasok pedig, akik országos vagy nemzetközi versenyeken vesznek részt, öregbítik térségünk hírnevét. Felismerve ezen tevékenységet fontosságát, a civilszervezeteket, a lovasokat kívánja segíteni pályázati kiírásaival Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2016. február 23.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.