fbpx

Támogatja a fiataloknak szóló programokat Hargita Megye Tanácsa

Meghirdette pályázati programjait Hargita Megye Tanácsa, köztük az ifjúsági tevékenységeket támogató kiírásokat is. 2018-at az ifjúság évének nyilvánította Hargita Megye Tanácsa, ennek jegyében még nagyobb hangsúlyt fektetnek a fiatalok segítésére, képzéseik, oktató és szórakoztató programjaik támogatására, ezért a megyei tanács az ifjúsági tevékenységeket támogató pályázatok keretösszegét megemelte 250 ezer lejre. Pályázni lehet erdei iskola programokra, képzések, táborok szervezésére, didaktikai eszközök beszerzésére. A programokon belül nagy hangsúlyt fektetnek az erdei iskola programra, a terv az, hogy a program mozgalommá nője ki magát, hiszen ez az a tevékenység, amely kiviszi a gyerekeket, a fiatalokat a szabadba, és emellett szerteágazó gyakorlati tudással gazdagodnak. A kiírás meghirdetéséről szóló videó megtekinthető az alábbi linken:

– Az ifjúság évének elsődleges célja a szemléletváltás, hogy minél többet beszéljünk arról, hogy hogyan tud egy fiatal sikeres lenni itthon. Az erdei iskola programon keresztül több tízezer fiatalt szeretnénk kivinni a természetbe, további célunk a minél több pályaorientációs tevékenység és tanácsadás szervezése – mondta az ifjúsági tevékenységeket támogató kiírás kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A kiírásokra jogi személyiséggel rendelkező, Hargita megye területén ifjúsági tevékenységet folytató alapítványok, egyesületek, szervezetek és egyházak pályázhatnak. A pályázatok benyújtásának határideje: március 6. További információk igényelhetők a [email protected] e-mail címen, vagy a 0266 207700/1308 telefonszámon.

Hargita Megye Tanácsának pályázati kiírásai megtekinthetők az alábbi linken:

http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/palyazatok-projektek/aktiv-palyazati-kiirasok.html

A 2018-as évre kiírt pályázati programok bemutatására, valamint megvitatására Hargita Megye Tanácsa fórumokat szervez: Maroshévízen a kultúrotthonban a földszinti teremben február 14-én, szerdán 10 órától, Csíkszeredában Hargita Megye Tanácsának 19-es gyűléstermében (Szabadság tér 5. szám), február 15-én, csütörtökön 11 órától, Gyergyószentmiklóson a Karancsi teremben (Kultúrház emeletén) február 16-án, pénteken 9 órától, Székelyudvarhely a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban (December 1. utca, 9 szám (a Merkúr áruház alsó parkolójánál van a bejárat), február 16-án, pénteken 13 órától.

Csíkszereda, 2018. február 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.