fbpx

Tanévzáró a Louis Pasteur Egészségügyi Posztlíceumban

A csíkszeredai Louis Pasteur Egészségügyi Posztlíceum félszáz végzős tanulója búcsúzott csütörtökön iskolájától a Márton Áron Gimnázium kápolnatermében. Az ünnepi szentmisét követően a tanintézmény két vezetője – Birta Mária és Ráduly Erzsébet – köszöntötte a ballagó diákokat, arra biztatva őket, hogy asszisztensi fogadalmukhoz és hivatásukhoz mindig hűek legyenek és munkájukat legjobb tudásuk szerint végezzék. Legyenek emberségesek és segítőkészek, és találják meg a helyüket az élet minden területén.

Az ünnepségen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki köszönetét fejezte ki a posztlíceum vezetőségének és a diákoknak, akik a Csíkszentgyörgyön tartott szűrővizsgálatok során nagy segítségükre voltak a Bács-Kiskun megyei, kecskeméti orvosgárdának.

– Bízom benne, hogy jövendőbeli munkatársakkal találkozhatok itt ma, hisz a megyei tanácsnak van két kórháza, a Csíkszeredai Sürgősségi Kórház és a tölgyesi ideggyógyászati kórház. Szeretném, ha a most végzett fiatalok közül nagyon sokan erősítenék a megyei tanács munkaközösségét, mert szükség van jó szakemberekre – fogalmazott a tanácselnök. Mint elmondta, a szűrővizsgálat után a szakorvosok megkérték, hogy jövőben is a segítő személyzet a Louis Pasteur Egészségügyi Posztlíceumból legyen, ez is bizonyítja, hogy jól felkészült, lelkiismeretes fiatalok kerülnek ki a tanintézet falai közül. A szűrővizsgálat során nyújtott segítségért köszönet képpen Borboly Csaba emléklapot nyújtott át Birta Mária igazgatónőnek.

Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa programokért felelős vezérigazgatója Ráduly Erzsébet igazgatónő javaslatára három végzős diákot díjazott: Dávid Orsolyát, Csiszér Kingát és Ladó Melindát.

Az ünnepélyes eskütétel, majd a másodéves és a végzős tanulók búcsúzó szavai után a tanévzáró zenés-verses műsorral ért véget.

Csíkszereda, 2015. május 21.

 1,606 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás