fbpx

Tartsuk rendben Hargita megye útjait!

Hargita Megye Tanácsa a nyári útkarbantartási munkálatok részeként – szem előtt tartva a közlekedésbiztonsági előírásokat – minden évben kaszálja a megyei utak szélét, biztosítva ezáltal a kanyarok beláthatóságát és a vízlevezető árkok könnyebb tisztíthatóságát.

A megyei tanács illetékes igazgatósága a nyári karbantartáskor egy-két méter szélességben távolítja el a növényzetet a megyei utak mentén. Azonban az útszélek rendben tartásának a biztonságos közlekedés mellett esztétikai jelentősége is van. Ahhoz, hogy az esztétikai szempontoknak is meg tudjunk felelni, és gondozott, vendégszerető megye érzését keltsük a térségünkbe látogatókban, szükség van a megyei utak mentén területtel rendelkező lakosok jóakaratának megnyerésére is.

Mindezek érdekében, kérjük, térképezzék fel, hogy az Önök településén hol vannak ilyen területek, ugyanakkor beszéljenek ezen területek tulajdonosaival annak érdekében, hogy együttműködve megoldjuk ezt a gondot.

Miután az azonosítási folyamat lezajlott, kérjük, jelezzenek vissza, hogy az Önök településén kik nyitottak az együttműködésre, ugyanakkor továbbítsák a megyei tanácsnak észrevételeiket, javaslataikat a bodorzsolt@hargitamegye.ro e-mail címre.

Reméljük, sikerül minél több Hargita megyei lakost meggyőzni az ápolt porta és földterületek fontosságáról, amelyek eszközei lehetnek a vendégszerető Hargita megye, a lakói által gondozott, rendben tartott Székelyföld-kép kialakításának.

Tisztelettel:

Borboly Csaba

elnök

Csíkszereda, 2014. március 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.