fbpx

Terepjárót kapott az udvarhelyszéki hegyimentőcsapat

Egy Dacia Duster  terepjárót adott át Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az intézményhez tartozó hegyi- és barlangimentő közszolgálat udvarhelyszéki csapatának szeptember 26-án, szombaton a Madarasi-Hargitán. A megyei költségvetésből vásárolt jármű jelentősen megkönnyíti az egység munkáját a Madarasi-Hargitán és a Vargyas-szorosban. A megyeelnök gratulált és sok sikert kívánt a csapatnak, mint elmondta, a megyei tanács folyamatosan törekszik a közszolgálat erősítésére, támogatja a hegyi- és barlangimentők munkáját, képzését, ennek egyik fontos mozzanata, hogy a pénteki tanácsülésen veszélyességi és élelmiszerpótlékot, valamint napidíjat hagytak jóvá az alkalmazott és önkéntes munkatársak számára.

Az átadást követően a csapat kalákában újraépítette a nyáron villámcsapás miatt leégett hegyi menedéket a Hargita gerincén, a hegyimentők esőben, szélben is dolgoztak. A közszolgálat korábban felhívást intézett adakozásra, hogy újraépíthessék a menedéket, és sokan bizonyították szolidaritásukat, amit ezúton is köszön Fekete Örs, az alintézmény vezetője.

Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának tevékenysége követhető az alintézmény honlapján – http://www.salvamontharghita.ro/salvamont-harghita/hu/hegyimentes –, valamint Facebook-oldalán – https://www.facebook.com/salvamonthr?fref=ts.

Csíkszereda, 2015. szeptember 27.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.