fbpx
test tube of a hospital with blood to examine the virus crown in China

Tesztelik a szabadságról visszatérő alkalmazottakat a kórházban

A szakszemélyzet és a páciensek védelme érdekében koronavírustesztet végeznek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban a szabadságról visszatérő alkalmazottaknak.

Kötelező módon RT-PCR-tesztet végeznek augusztus 5-étől az esetleges koronavírus-fertőzés kimutatására minden olyan kórházi alkalmazottnál, aki hét naptári napnál több ideig távol volt munkahelyétől. A szabadságról visszatérőknek az Egészségügyi Ellátással Összefüggő Fertőzéseket Megelőző Osztály munkatársaival kell felvenniük a kapcsolatot, és munkába állásuk előtt 24 órával végzik el a tesztet számukra, ingyenesen.

„A fertőzések országos és megyei helyzetének alakulása határozott intézkedéseket követel meg tőlünk is, a kórházban bennfekvő páciensek és az őket ellátó személyzet biztonsága elsődleges. Augusztusban sok munkatársunk veszi ki a pihenőszabadságát, megnő a fertőzésveszély, ezért tesszük meg ezt a megelőző lépést. Anyagilag nagy áldozatot jelent ez a kórháznak, hisz például csak augusztusban ez mintegy kétszáz tesztet jelent, de bízom benne, hogy meglesz az eredménye az óvintézkedésnek” – nyilatkozta Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere.

A Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban 1280 alkalmazott dolgozik.

 169 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...