fbpx

Több mint 10 millió lejjel támogatták a települések földgáz hálózatának kiépítését

2020 és 2024 között a hatszázalékos adóvisszaosztás jelentős részét erre a célra igényelték a települések

Belső jelentést készített Hargita Megye Tanácsa a településenként nyújtott hatszázalékos adóvisszaosztásból származó támogatásokból, amelyet a földgáz hálózatok kiépítésére igényeltek a települések.

https://analiza.judetulharghita.ro/wp-content/uploads/2024/04/Infiintarea-retelelor-inteligente-de-distributie-a-gazelor-naturale-in-comunele-din-judetul-Harghita.pdf

Az elmúlt öt évben, 2020 és 2024 között meghaladja a 10 millió lejt a nyújtott támogatás értéke. A megyei tanács ez mellett az engedélyek gyors kibocsátásával segített és több konzultációt is szervezett.

 

Míg 2020-ban az igénylések összege csupán 573 ezer lej volt, addig 2023-ban ez az összeg már elérte csaknem a 4,9 millió lejt.

Az elmúlt években jelentős beruházások valósultak meg, amelyek hozzájárultak a bővítéshez és a hálózatok korszerűsítéséhez.

 

A helyi lakosság életminőségének javítása mellett a földgáz bevezetése a településeken jelentős gazdasági előnyökkel jár. A földgáz használata csökkentheti az energiafüggőséget, és a fenntartható fejlődés fontos hajtóereje.

 

Hargita Megye Tanácsa jelentős erőfeszítéseket tett a gázelosztó hálózat fejlesztésének támogatására.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.