fbpx

További lehetőségek vannak a turizmus fejlesztésében

A Maros megyei Székelyvécke község polgármesteri hivatalában találkoztak a Maros és Hargita megyei települések társulásával működő Székelykeresztúri Kistérség Szövetség tagjai január 26-án, csütörtökön délután, azt követően, hogy Hargita és Maros megye tanácsának elöljáróival együtt megtekintették az Újlak és Vécke közti 134-es megyei utat. A megbeszélés egyik fő témáját a turizmus fejlesztése képezte, de több ötlet született a kulturális események kapcsán, például a hivatásos néptáncegyüttesekkel való együttműködésről vagy a község szarvasmarha- és kecsketartóinak tejértékesítési lehetőségeiről a székelykeresztúri tejfeldolgozó üzem által, amiben nagy segítség lenne az említett megyei út felújítása.

Elhangzott, hogy Hargita megye szeretné kialakítani Brassó, Bákó, Neamț és Szucsáva megyével is azt a fajta együttműködést, amit Marossal. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a kistérségben esélyt kell adni mind a családi, mind a gazdasági kapcsolatok újrateremtésére.

Ez volt a második térségi, megyehatáron átívelő találkozó, az elsőt tavaly októberben tartották Székelykeresztúron (http://www.hargitamegye.ro/hirek/kozos-terveket-szonek-a-hargita-es-maros-megye-hatara-menti-telepulesek.html).

Csíkszereda, 2017. január 26.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.