fbpx

Továbbra is összefogás szükséges a megyei beruházások megvalósításához

Az RMDSZ Hargita Megyei Egyeztető Tanácsa (HET) ülésezett Székelyudvarhelyen február 6-án. Jelen volt dr. Verestóy Attila, a HET elnöke, az alakulat további területi elnökei: Borboly Csaba megyeelnök és Bende Sándor megyei tanácsos, valamint Kelemen Hunor RMDSZ-elnök és Petres Sándor, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

A találkozó központi témája az volt, hogy idén miként kezeljék a problémákat, közös erővel, a megyei tanács tekintetében, és a térségi érdekek mentén hogyan valósítsák meg minél gyorsabban azokat a beruházásokat, projekteket, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a megye fejlődéséhez.

– A megyei tanács alelnökei a megbeszélt, intézményen belüli hatáskörök mentén fejtik ki a továbbiakban tevékenységüket, természetesen szem előtt tartva azoknak a térségeknek a politikai érdekeit, amelyeket képviselnek – számolt be Borboly Csaba.

A jelenlevők egyetértettek abban, hogy az RMDSZ-es politikusoknak együtt kell működniük, figyelmesnek kell lenniük, ki kell egészíteniük egymás munkáját, valamint továbbra is az összefogásra kell fektetniük a hangsúlyt. A legközelebbi sikeres választási évre való felkészülés megköveteli a nagyobb fokú szolidaritást a megyei tanács vezetői között. Továbbá eldöntötték, hogy az elkövetkezőkben hetente egyeztetnek a térségek politikai vezetői.

Székelyudvarhely, 2014. február 6.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.