fbpx

Új népviseleteket kapott a néptánccsoport

Ünnepelni hívta a község lakóit és elöljárókat szombaton, november 30-án Oroszhegy Polgármesteri Hivatal és a Nárcisz Oroszhegyi Vendéglátók Egyesülete. Ez alkalommal adták át a Nyúládi erdei utat, és azokat a székely ruhákat és csizmákat, amelyekre sikeresen pályáztak az oroszhegyiek. Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Antal István parlamenti képviselő és Verestóy Attila szenátor is.

A székely ruhák és csizmák beszerzésére Hargita Megye Tanácsánál sikeresen pályáztak az oroszhegyiek, ennek köszönhetően 10 ezer lejt kapott a helyi néptáncegyüttes. A megyei tanács kiírása a Hargita megye területén kulturális tevékenységet folytató magán- és jogi személyeknek szól, akik népviseletek beszerzésére kérhetnek támogatást. Idén is, a program keretében, több megyei alakulat kapott új ruhákat.

– Fontos számunkra a hagyományok ápolása, ezért támogatjuk azokat a csoportosulásokat, amelyek tevékenysége erre irányul. A program kiváló lehetőség a megyében működő népi együtteseknek, hogy felújítsák ruhatárukat. A pályázat elbírálásánál szem előtt tartjuk, hogy a kérelmezők hiteles népviseletkészítőket nevezzenek meg, ne sorozatgyártóktól rendeljenek – mondta a pályázat kapcsán a megyeelnök.

A néptánccsoport a helyi kultúrotthonban ünnepi műsorral köszönte meg Hargita Megye Tanácsa képviselőinek a támogatást.

Ezt követően a jelenlevők a falu központjába vonultak, ahol átadták a központtól a Nyúlád-tető fele vezető 8,8 km-es útszakaszt, amelyet európai uniós finanszírozással újítottak fel.

Csíkszereda, 2013. november 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.