fbpx

Új védőfelszereléssel és autóval gazdagodtak a csíkrákosi tűzoltók

Ünnepi átadáson vettek részt az önkéntes tűzoltók október 25-én este Csíkrákoson. Megérkezett a Jászladány testvértelepüléstől ajándékba kapott tűzoltó autó, illetve bemutatták azokat a védőruhákat, amelyeket a helyi önkormányzat és a megyei tanács támogatásával szerzett be az alakulat. Az átadáson a helyi tanácsosok, a jászladányi küldöttség, a közbirtokosságok képviselői és a tűzoltók mellett jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Becze István megyei tanácsos is.

A védőfelszerelés beszerzése a tűzoltók munkáját segíti elő, hiszen ezekkel veszélyesebb tüzekbe is bemehetnek. Megvásárlásukat Hargita Megye Tanácsa 8340 lejjel támogatta, a támogatásra a Bogátalji Mozgalom Egyesület Csíkrákos és Göröcsfalva pályázott.

– A befektetett munka meghozta az eredményét, hiszen Csíkrákos községnek van az egyik legjobban felszerelt tűzoltó csapata a megyében. Építik a közösséget és ügyelnek is rá! Kalákában könnyebb és érdemesebb dolgozni! – fogalmazta meg az ünnepség kapcsán Borboly Csaba, és kitartó munkát, minél kevesebb bevetést kívánt a tűzoltóknak.

– Köszönjük a megyei tanácsnak, hogy mellénk állt és támogatja munkánkat. A most megvásárolt felszerelésekkel gyakorlatilag az önkéntes tűzoltók felszereléséből még csak sűrített levegős légzőkészülék hiányzik, melyet a jövőben szándékozunk beszerezni – mondta Császár Attila polgármester.

Az átadáson készült videobejegyzés megtekinthető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1096479947066054

Csíkszereda, 2016. október 27.

 863 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás