fbpx

Újabb intézkedések: megjelent a 8. számú katonai rendelet

Marcel Vela belügyminiszter április 9-én, csütörtökön késő este ismertette a koronavírus-járvány miatt kihirdetett szükségállapotban kiadott újabb, 8. számú katonai rendeletet. Ennek értelmében nem vonatkozik az éjszakai kijárási tilalom a kereskedelmi halászokra, a méhészekre és az őstermelőkre, az autószerelőkre, valamint az autómentést biztosító vállalkozásokra, viszont a saját felelősségre kitöltött nyilatkozat esetükben is kötelező. A növényvédő szereket árusító üzletek nyitva tartanak a szükségállapot idején.

Az újabb rendelet szerint felfüggesztik a búza, zab, kukorica, rizs, szójabab, olaj, cukor és búzaliszt exportját, az élelmiszerpiacoknak a szükségállapot időtartama alatt nyitva kell tartaniuk, hogy az őstermelőknek legyen, hol értékesíteniük terményeiket, a járványügyi óvintézkedések szigorú betartásával.

Április 14-től további 14 napig szünetel a légi személyforgalom Spanyolország és Románia között, kivételt jelentenek az állami, az áruszállító és postai járatok, a humanitárius célú vagy orvosi repülőgépek. Minden külföldi állampolgárt, aki belép az országba, szűrővizsgálatnak vetnek alá.

Továbbá a szükségállapot ideje alatt tilos az öreg- és gyermekotthonok, fogyatékkal élő személyeket gondozó központok bezárása vagy tevékenységük felfüggesztése, az említett szociális intézmények alkalmazottai a szükségállapot idején csak 45 napos felmondási idővel hagyhatják ott munkahelyüket.

A rendelet teljes szövege megtekinthető itt: Ordonanța militară nr. 8/2020., privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.