fbpx

Újra tízezrek zarándokolnak a Mária Úton

Az erdélyi és magyarországi Mária Út Egyesület 2017. augusztus 26-án negyedik alkalommal rendezi meg a nagysikerű 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot, amely során az idei évben a gyermekre várókért imádkoznak. A zarándoknap, amelyet a Mária Út önkéntesei több, mint 150 különböző zarándokszakaszon szerveznek meg, idén is átöleli az egész Kárpát-medencét. Zarándoklatok lesznek ezen a napon, a Mária Úton Magyarországon, Ausztriában, Felvidéken, Erdélyben, Délvidéken és Muravidéken is.

A zarándoknap budapesti nyitó szentmiséjét Erdő Péter bíboros prímás mutatja be a Várban található Nagyboldogasszony- vagy ismertebb néven Mátyás-templomban, délelőtt 10 órától.

A Mária út minél szélesebb körben való megismertetését Hargita Megye Tanácsa a Hargita Közösségi Fejlesztési Társuláson keresztül támogatja, Molnár Sándor projektkoordinátor zarándokfüzeteket és virtuális bejárásokat készített. Az El Camino mintájára kialakított zarándokút Hargita megyei szakasza 550 km, amely összeköti a kegyhelyeket. / http://szakralismaraton.ro/hu/fooldal/

Mint arról tegnap hírt adtunk, a Közép-európai zarándokút-hálózatának erdélyi és partiumi fejlesztése érdekében levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz Szabó István, Pest megye közgyűlésének elnöke és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, augusztus 21-én folytatott megbeszélésük eredményeként. A levélírók szerint a vallási turizmus fejlesztése által, egy nemzetközi léptékű programmal akár kétmillió többlet vendégéjszakát is hozhat a térségnek a Mária-út szálláshálózatának megfelelő kiépítése.

Hargita megyében augusztus 26-án, szombaton 16 órától a gyergyószárhegyi ferences templomban Tamás József püspök celebrál szentmisét, míg 19 órától  csíksomlyói kegytemplomban Dr. Jakubinyi György érsek miseszolgálatával zárul a zarándoknap.

Érdeklődni és jelentkezni lehet a http://www.1uton.mariaut.hu/ honlapon, vagy telefonon: Péterfi Attila-Csongor, 1Úton koordinátor – 0744639138.

Csíkszereda, 2017. augusztus 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.